Medveščak u raspucavanju porazio Slovan u Bratislavi

Screenshot: Slovan Bratislava

HOKEJAŠI Medveščaka pobijedili su u susretu KHL lige u Bratislavi Slovan nakon raspucavanja s 2:1 (1-0, 0-0, 0-1; 0-0, 1-0). Izvještaj s utakmice donosimo u suradnji s portalom khl.hr.


Dva gola Pelletiera, fenomenalne obrane Owuye te složan kolektiv doveo Medveščak do pobjede u Bratislavi.

S povratkom Murrayja i Glumca u postavu Medveščaka se vratila i svojevrsna energija i dinamika u igri Medvjeda, dok je Owuya na golu uvelike pomogao samouvjerenju u igri zagrebačkog Medveščaka.

Prva dionica utakmice je započela bez velikih prilika s obje strane, momčadi su se tek uigravale, no kazna Tomasa Netika je to promijenila. Medveščak je imao svoju prvu priliku s igračem više na ledu te su ju i iskoristili. Dvanaest sekundi prije isteka Netikove kazne je na desnom krilu pak dobio Marty St. Pierre, koji ga je dodao u prazan prostor ispred gola Backlunda, gdje ga je iz prve u Backlunda usmjerio Pelletier, no golman Slovana je obranio udarac. Pelletier je, pak, u gol pospremio odbijanac za rano vodstvo Medveščaka.

Minutu prije kraja prve trećine je Slovan ostao s jednim igračem manje na klupi – Martin Stajnoch je s leđa nabio Matthewa Carlea u ogradu te time zaradio disciplinsku kaznu utakmice. Koliko god opasno bilo, Carle je na svu sreću iz svega “izvukao živu glavu“ te je nastavio normalno igrati.

Medveščak je u drugu trećinu ušao s četiri preostale minute s igračem više, te usprkos mnogim prilikama je Johan Backlund nastavio držati Slovanu glavu iznad vode.

S druge strane leda je, pak, bio Mark Owuya, koji nije bilo nimalo manje sjajan.

Slovan se dva puta kroz drugu trećinu našao s igračem više, no Medveščak je briljirao s igračem manje. Osim što je Slovanu poništavao sve prilike, brzim izlascima iz trećine im je zadavao i probleme, no Backlund je stajao siguran na golu domaćina iz Bratislave.

Nakon 40 minuta na semaforu je stajalo 1:0 za goste iz Zagreba.

U zadnjoj trećini su kulminirale emocije, došlo do mnogo direktnih obračuna između igrača, no “prave“ tučnjave nije bilo.

Nešto manje od sedam minuta prije isteka vremena, Mark Flood je s povlačenjem palice na Milanu Bartovicu Slovanu dao priliku za izjednačenje kroz kazneni udarac. Za domaćine je nastupio Slovenac Rok Tičar koji je bio siguran te utakmicu vratio u egal.

S 23 preostale sekunde u zadnjoj trećini, Slovanu je bio dosuđen još jedan kazneni udarac. Domaćini su držali pak na desnom krilu te ga dodali ispred gola gdje je bio Žiga Jeglič, no Shaone Morrisonn je stao između paka i Jegliča te izbacio pak, a onda ga je Jeglič s leđa gurnuo u gol, koji se tada otpustio. Suci su odlučili da je to kazneni udarac, no Mark Owuya je spasio situaciju te odveo utakmicu u produžetke.

Odmah na početku produžetaka su se Medvjedi našli s igračem više, no gola nije bilo. Backlund je ponovo u više navrata spasio Slovan, a nakon 65 minuta je i dalje bilo 1:1.

U raspucavanju komplikacija nije bilo – Owuya je obranio udarce Nagyja, Netika i Tičara, dok je Pelletier bio precizan za Medveščak. Iz Bratislave se u Zagreb Medveščak vraća bogatiji za dva boda.

Slovan je u zadnjoj dionici pritisnuo, omjer udaraca je u tih 20 minuta bio 16:5 za domaćine, a na kraju su i izvukli izjednačenje te umalo došli do vodstva, no da se to ne dogodi se pobrinuo Mark Owuya, koji je odigrao još jednu fenomenalnu utakmicu. Sve zasluge, pak, ne mogu ići Owuyji. Ovo je bila jedna od rijetkih utakmica gdje je Medveščak odlično igrao kao kolektiv te zasluženo došao do pobjede i nova dva boda. U petak u Zagrebu Medveščak protiv Atlanta započinje seriju od šest domaćih utakmica, a do tada, this time next year...

Shedden: Moramo tako nastaviti

"Sretan sam zbog pobjede, ali prije svega zbog načina na koji smo odigrali utakmicu. Bili smo borbeni. Oba golmana su tijekom susreta imala odlične obrane. Sada imamo dvije gostujuće pobjede zaredom i moramo samo nastaviti tako", rekao je trener Medveščaka Doug Shedden.

"Uvijek si sretan kada zaustaviš toliko kaznenih udaraca. Naravno, bilo bi najbolje da sam zaustavio onaj prvi u posljednjoj trećini jer bismo onda osvojili bod više", rekao je vratar Owuya.

 

SLOVAN BRATISLAVA – KHL MEDVEŠČAK ZAGREB 1:2 (0:1, 0:0, 1:0, 0:0 - 0:1)
 
BRATISLAVA – Slovnaft Arena. Gledatelja 8728. Suci: Beljajev, Kulakov, Aljošin, Sazonov.
 
STRIJELCI:
0:1 MED Pelletier (St. Pierre, 6) PP1
1:1 SLO Tičar (54) PS
1:2 MED Pelletier (65) PS
 
SLOVAN: Backlund, Janus, Štajnoch, Luža, Sigalet, Baranka, Sersen, Ružička, Jeglič, Nedorost, Tičar, Nagy, Lunter, Surovy, Bliznak, Mihalik, Štastny, Bartovič, Netik, Vondrka, Brejčak.
 
KHL MEDVEŠČAK: Owuya, Dekanich, Kinrade, Thomas, Segal, Glumac, Murray, Pelletier, Palushaj, Martinović, Hutchinson, Anderson, Flood, Wright, Bjorkstrand, Perkovich, Carle, Morrisonn, Katic, St. Pierre, Hedberg.
 
ISKLJUČENJA: Slovan 35, Medveščak 12.
 
UDARCI NA GOL: Slovan 33, Medveščak 27.

Pročitajte više