Medvjedi opet grizu: "Možemo preokrenuti seriju protiv KAC-a!"

NAKON što je KAC dobio prve dvije utakmice, Medveščak se uspio vratiti u polufinalnu seriju EBEL-a. Medvjedi su sinoć (slavlje 3:2) smanjili na 1:2 u utrci do četiri pobjede, na oduševljenje svog trenera Martya Raymonda.

> Medveščak smanjio vodstvo KAC-a, za pobjedu strepili do zadnje sekunde!

"Napravili smo dosta promjena po pitanju dodavanja i ulazaka u njihovu trećinu. I puni optimizma čekamo sutrašnji okršaj u Klagenfurtu. Ova pobjeda nam daje vjeru da možemo preokrenuti, naročito jer smo igrali s dvojicom igrača koji su bili 24 sata na infuziji. Ovo je izvanredno", klicao je Raymond.

"Konačno smo zabili s igračem više, morat ćemo to češće ponavljati ako želimo izbaciti KAC", poručio je Raymond.

"Nismo nasjeli na provokacije, odigrali smo pametno"

Da će to biti večer u kojoj Austrijanci nemaju što tražiti, dalo se naslutiti u devetoj minuti, kada je Tom Zanoški zabio prvi od svoja dva gola i digao prednost Medvjeda na 2:0.

"Dali smo sve od sebe i najvažnije je da smo pobijedili. Znali smo da će biti provokacija, ali nismo htjeli nasjesti. Što se tiče mojih golova, nevažno je tko zabija, glavno da Medveščak pobjeđuje", rekao je Zanoški, koji je u petoj minuti zadnje trećine drugim golom razgalio Ledenu.



Austrijanci su se uspjeli vratiti, ali ne i postići treći pogodak kojim bi utakmica otišla u produžetak.

"Kristan je bio odličan"

"Pobijedili smo ih jer smo odigrali pametno, i to je naš prvi korak u promjeni serije. Znali smo kako dobiti ovu utakmicu, a uz to je Kristan bio odličan", prenosi izjavu kapetana Letanga službena stranica Medveščaka.

Ushićen je poslije susreta bio mladi napadač Medvjeda, Dominik Kanaet, koji je odlično odigrao u napadačkoj liniji s Darijom Kostovićem i Adamom Naglichem:

"Dominirali smo cijelu utakmicu"

"Oni su obojica odlični, davali su mi odlične pakove i bilo mi je super igrati s njima. Ovo je nevjerojatno, dugo smo čekali trijumf i jako sam sretan. Rezultat nije pravo mjerilo, jer smo bili puno bolji od njih i dominirali cijelu utakmicu. Trebamo ovo ponoviti u Klagenfurtu, mi to možemo", zaključio je Kanaet.

Inače, na sinoćnjoj utakmici navijači Medveščaka transparentima su poručili što misle o ulasku Karla Sofrona, jednog od šefova EBEL-a, u svlačionicu KAC-a, nakon druge utakmice. Sofron se u četvrtak, u vidno pijanom stanju, spustio među igrače KAC-a i proslavio s njima drugu pobjedu u seriji. Naravno, to je iziritiralo fanove Medvjeda: "Savjest, poštenje i fair play ne smiju biti na prodaju. Gospodine Sofron, sramite se!"

Pročitajte više