Medvjedi u Čeljabinsku zgrabili treću pobjedu zaredom

Foto: Hina

MEDVEŠČAK je trijumfalno prošao i kroz Čeljabinsk, slavili su zagrebački hokejaši sa 4:2 i velika tri boda spakirali u torbu prije puta u Toljati gdje ih u srijedu čeka Lada. Izvještaj donosimo u suradnji s portalom khl.hr.

Priča dana su Ville Leino i Brock Trotter, dvojac koji je skinuo dugu seriju bez gola. Trotteru je trebalo čak 898 dana, posljednjeg je zabio u svibnju 2012. u doigravanju AHL-a, Leino krajem ožujka 2013. u posljednjem kolu pretprošle sezone NHL-a (569 dana). Doduše, Trotter je izbivao hokeja zbog ozlijeda, dok je Finac promašivao u dresu Buffala. No, sada su zabili i to je najbitnije za njihovo samopouzdanje i igru Medveščaka koja se definitivno digla pod vodstvom novog trenera.

Pravi ‘blitzkrieg‘ dožvjeli su Rusi u 211 sekundi druge trećine. Samo tri i pol minute trebale su Medveščaku da zabije Traktoru tri komada. Kod prvog, Leino je našao Andersona na vrhu slota, da bi Finac samo 12 sekundi kasnije pobjegao svom čuvaru i ostao sam ispred gola za 2:0. Treći gol je potpisao u gužvi Brock Trotter.

Do odmora Traktor je uspio smanjiti, Čistov je pogodio mrežu Brusta. Ipak, povratka nije bilo. Vratar Garnett i društvo u obrani domaćina su petljali, loše rasčistili pak i Martin St. Pierre je kaznio njihovu nonšalanciju. Do kraja utakmice vidjeli smo još jedan gol Traktora, domaći junior Artjom Penkovski pamtit će ovo utakmicu do kraja života, to mu je bio prvi seniorski gol.

Domaći vratar Michael Garnett dosad je branio gotovo savršeno, na 94.1 posto obrana, ali protiv Medveščaka je procurio i primio četiri gola iz 21 šuta.

Shedden: Najbolja utakmica otkako sam na klupi

"Odigrali smo vrlo dobru utakmicu. Zabili smo dva brza gola, a i penalty-kill nam je bio jako dobar u većini slučajeva. Igrači se sve bolje i bolje snalaze u mom sustavu igre i rekao bih da je ovo bila naša najbolja utakmica otkako sam ja preuzeo poziciju glavnog trenera", rekao je trener Medveščaka Doug Shedden.

 


 


TRAKTOR ČELJABINSK – KHL MEDVEŠČAK ZAGREB 2:4 (0:0, 1:3, 1:1)
 
ČELJABINSK - Arena Traktor. Gledatelja 5800. Suci: Ščenjov, Drejev, Matjuša, Petrov.
 
STRIJELCI:
0:1 MED Anderson (Leino, Palushaj, 24)
0:2 MED Leino (Anderson, Thomas, 25)
0:3 MED Trotter (Wright, 28)
1:3 TRA Čistov (Quint, 35)
1:4 MED St. Pierre (Segal, 48)
2:4 TRA Penkovskij (Glinkin, Ružička, 53)
 
TRAKTOR: Garnett, Demčenko, Quint, Borodkin, Popov, Glinkin, Wilson, Čistov, Ružička, Katičev, Atjušov, Gubarjev, Bulis, Hlistov, Panov, Kokujov, Penkovskij, Kondratjev, Piganovič, Sajucov, Mokin.

 
KHL MEDVEŠČAK: Burst, Dekanich, Kinrade, Thomas, Segal, Glumac, Murray, Leino, Pelletier, Palushaj, Martinović, Hutchinson, Anderson, Flood, Wright, Trotter, Bjorkstrand, Carle, Morrisonn, St. Pierre.
 
ISKLJUČENJA: Traktor 20, Medveščak 12.
 
UDARCI NA GOL: Traktor 34, Medveščak 21.

Pročitajte više