Mercato na hrvatski način

Foto: Screenshot

NARAVNO, ples milijuna na domaćoj nogometnoj sceni su samo pusti snovi lokalnih nogometnih šerifa, no ako pristanemo da je ovo najbolje što nam domaća nogometna liga nudi i pomirimo se sa činjenicom da smo tek drugi, ili čak treći razred europskog nogometa, onda ovoljetni mercato HNL-a i nije baš toliko nezanimljiv i besmislen.

Štoviše, bilo je tu nekoliko jako zanimljivih transfera, zanimljivih čak i po europskim mjerilima. Alen Halilović je prije par mjeseci napustio Dinamo i postao je član slavne Barcelone, Mario Pašalić se upravo vratio iz Londona prepun dojmova i ponosa što će ga u budućnosti trenirati jedan Jose Mourinho, a da bi se malo i ''zatalasala'' scena pobrinuo se tko drugi nego Zdravko Mamić, koji po svaku cijenu želi stopirati prelazak mladog Roberta Murića u Ajax.
 
Naravno, zar treba i spominjati da ono što big bossa hrvatskog nogometa u tom transferu smeta je koja nula manje na računu kluba iz maksimirske. Kako će ta sapunica završiti, nitko sa sigurnošću ne može pretpostaviti, a kad smo već kod Dinama, onda je zgodno i napomenuti da je, barem u okvirima granica Lijepe naše, najjače odjeknuo prelazak Hajdukovog pulena Franka Andrijaševića u redove najvećeg rivala.
 
Istina, nije to onaj prasak koji se čuo nakon što je Joško Jeličić 1993. otišao u istom smjeru ili 2005. kad je u suprotnom krenuo Niko Kranjčar. No, ipak, svejedno, Hajduk ne voli kad mu Dinamo uzima igrače. Makar i ne računao na iste.
 
Donosimo vam pregled dolazaka i odlazaka Prve HNL u sezoni 2014./15:
 

Pročitajte više