Messi je prestigao Mullera, ali ispred njega su još Alcantara, Zarra, Raul i Batistuta!

Foto: AFP

LIONEL MESSI za vikend je došao do 86 golova u 2012. i tako prešao Gerda Mullera, koji je 40 godina držao rekord po broju postignutih golova u jednoj kalendarskoj godini, ali ispred Messija su još četiri velikana, odnosno njihovi rekordi.

Sljedeći ciljevi Messija i njegovih "nišanskih sprava" su da postane najbolji strijelac u povijesti: Barcelone, Primere, Lige prvaka i reprezentacije Argentine.

Zvuči pomalo nezahvalno pred Messija postavljati nove velike zahtjeve i rekorde tek nakon što je srušio onaj koji su mu svi gurali pod nos, posebno otkad je putem do Mullera, srušio i Pelea, ali s obzirom da mu je tek 25 godina, zašto ne od najboljeg na svijetu očekivati da bude i najbolji svih vremena?

Krenimo redom, od njegovog kluba. Messi je u Barceloni s trona već svrgnuo Cesara Rodrigueza, koji bio je najbolji strijelac Barcelone u službenim utakmicama. Ali, Paulino Alcantara ukupno je, računajući i prijateljske utakmice, poentirao čak 369 puta. Messi je za sada na brojki od ukupno 305 golova za Barcelonu. Potrebna mu je dakle jedna "lošije rodna godina" po njegovim kriterijima, da sruši i Alcantaru.

Telmo Zarra iz Athletica s 251 golom uvjerljivo drži prvo mjesto najboljih strijelaca u povijesti Primere. Iza njega su birani Realovi velikani: Hugo Sanchez (234), Raul (228), Di Stefano (227). Messi je trenutno na 192 postignuta gola u španjolskom prvenstvu. Ovdje također dajemo Zarrinom rekordu maksimalno još dvije godine.

Realovac stoji Messiju na putu i do trona Kralja strijelaca Lige prvaka, gdje trenutno stoluje Raul Gonzales sa 71 golom. Messi je za sada na 56.

Konačno, Argentina: "Arhanđeo Gabriel", "Batigol", Batistuta najbolji je strijelac u bogatoj povijesti argentinske reprezentacije s 56 golova. Iza njega su Crespo (35) i Maradona (34), dok je Messi na 31 golu u dresu Albicelestea.

Pročitajte više