Messi pobijedio Falcaa i zabio 90. gol ove godine!

Foto: AFP

BARCELONA je sa 4:1 pobijedila Atletico Madrid u večernjem derbiju španjolskog prvenstva, uz dva gola Lionela Messija i pogodak Falcaa!

U drugom derbiju Madrida i Katalonije Real Madrid na svom je terenu ispustio pobjedu protiv Espanyola. Završilo je 2:2.

Derbi 16. kola Primere iščekivao se s nestrpljenjem, ne samo zbog novog sudara Barcelone i Madrida, već i zbog sudara dvojice najubojitijih napadača ove jeseni. Bio je ovo i sudar vodećih momčadi lige, Atletico je imao priliku smanjiti zaostatak za Kataloncima na tri boda, no sada su udaljeni čak devet.

Već u 9. minuti Falcao je zatresao stativu glavom iz blizine, zaprijetio je i dvije minute kasnije, pa opet u 24. minuti, a u 31. je napokon probio Valdesa. Na polovici terena Kolumbijca je uposlio Diego Costa, a Falcao se sjurio pored Barcine obrane i iz šesnaesterca zabio za 0:1.


Prošlo je jedva pet minuta kada je Barcelona izjednačila preko Adriana koji je fantastičnim udarcem pogodio rašlje za 1:1 na asistenciju Andresa Inieste. Na isteku prvog poluvremena Sergio Busquets iskoristio je gužvu u prostoru gostiju i zabio za potpuni preokret. Iako je Barcelona bila nadmoćnija, nedostajalo im je ideje pred suparničkim golom, dok su gosti konkretnije prijetili, sve do preokreta kada su nestali s terena.

Cijelu večer čekao se odgovor Lionela Messija, a on se probudio u 57. minuti kada je primio loptu na rubu šasnaesterca, okrenuo se i pogodio za 3:1. U 87. minuti iskoristio je pogrešku obrane Madriđana i pored vratara pogodio za 4:1.

Messi je s nova dva gola dodatno popravio rekord sa 90 golova u 2012. godini.

Tijekom utakmice na teren je upao i jedan domaći navijač koji je iskoristio priliku i izgrlio argentinskog napadača.

Barcelona - Atletico Madrid 4:1

Barcelona: Valdes - Alba, Puyol, Pique, Adriano - Iniesta, Busquets, Xavi - Sanchez, Messi, Pedro

Atletico Madrid: Courtois - Filipe, Godin, Miranda, Juanfran - Turan, Gabi, Suarez, Koke - Costa, Falcao

Pročitajte više