Metalurg pobijedio Zagreb: Červar na uzvrat s golom prednosti!

RUKOMETAŠI Metalurga, momčadi koju vodi Lino Červar, pobijedila je Zagreb CO 19:18 (7:9) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka pred 7000 makedonskih navijača.

Iako je vodio tri četvrtine utakmice, Zagreb je u Skopju upisao minimalni poraz koji će za tjedan dana u zagrebačkoj Areni pokušati nadoknaditi kako bi izborio plasman u četvrtfinale.

Zagrebaši su u prvom poluvremenu imali i do tri pogotka viška na svom kontu, na pauzu su otišli s dva gola prednosti 9:7, ali su u posljednjih 15 minuta sve prosuli i dozvolili svom bivšem treneru Lini Červaru da s prednošću dovede svoju momčad u Zagreb.

Koban za zagrebačke rukometaše bio je Žarko Marković koji je postigao sedam golova od čega su dva pala s crte sedam metara. Kod naših je Manuel Štrlek bio najefikasniji s pet golova, a Marino Marić i Zlatko Horvat dodali su po četiri.

Marin Šego je na vratima Zagreba bio nešto uspješniji po obranama od Darka Stanića. Vratar Metalurga imao je osam, a Šego 10 obrana u utakmici.

Uzvrat slijedi za sedam dana u Zagrebu.

Metalurg - Zagreb CO 19:18

Metalurg: Stanić, Aluševski, Georgijevki, Simovski, Mirkulovski, Marković, N.Mojsovski, Angelov, Manaskov, Z.Mojsovski, Levov, Naumovski, Kozlina, Jonovski, Markovski, Stojčevski

Zagreb CO: Šego, Vukić, Horvat, Marić, T.Valčić, kopljar, Balić, Pešić, Štrlek, Matulić, Brozović, Gojun, J.Valčić, Špiler, Stepančić, Šebetić

Ninčević najbolji u pobjedi protiv HSV-a

Füchse Berlin Ivana Ninčevića i Denisa Špoljarića slavio je protiv HSV-a za koji nastupaju trojica reprezentativaca Hrvatske.

Ninčević je sa šest pogodaka bio najbolji strijelac svoje momčadi koja je s 32:30 slavila protiv njemačkog rivala iz Bundeslige HSV-a. S druge strane trojac Blaženko Lacković, Domagoj Duvnjak i Igor Vori odigrao je skromnu utakmicu u kojoj je postigao kombinirano jednak broj pogodaka kao i njihov kolega iz reprezentacije na suprotnoj strani (6). Najefikasniji je bio Vori s tri.

U "derbiju" osmine finala Lige prvaka francuski Montpellier je u prvoj utakmici slavio u svojoj dvorani protiv aktualnog prvaka Europe Barcelone s 30:28. Dva će gola tako Francuzi predvođeni Nikolom Karabatićem pokušati obraniti u uzvratu koji je na rasporedu za sedam dana u prijestolnici Katalonije.

Spomenimo još da je njemački Kiel prvi četvrtfinalist nakon što je u dvije utakmice uspješno preskočio poljsku Wislu Plock. Nakon +12 u Poljskoj, Kiel je u svojoj dvorani slavio sa skromnih +3 (27-24).

Sjajni Buntić i Musa predvodili Kielce do pobjede

Vive Targi Kielce naših Denisa Buntića i Željka Muse slavio je u prvoj utakmici osmine finala rukometne Lige prvaka protiv slovenskog Cimosa iz Kopra 27-26...

Poljska je momčad na krilima hrvatskih reprezentativaca Buntića i Muse stigao do male prednosti uoči uzvrata za tjedan dana u Sloveniji. Minimalnu prednost imalo je Kielce na poluvremenu, a rezultat odnosno prednost se do kraja susreta više nije mijenjala.

Buntić je za poljsku momčad postigao sedam pogodaka, dok je Musa, baš kao i Tkaczyk, postigao četiri. Goste je u igri za prolaz ostavio Matjaž Brumen koji je zabio osam golova, pet sa sedam metara.

 

Rukometna Liga prvaka, osmina finala, 1. utakmica:

Metalurg - Zagreb CO 19-18

Füchse Berlin - HSV 32-30

Savehöf - Kopenhagen 24-34

Montpellier - Barcelona 30-28

Vive Targi Kielce - Cimos Koper 27-26

Pročitajte više