Mihajlović: Mi ćemo pljeskati hrvatskoj himni, a Hrvati kako žele

Foto: Maja Zlatarevska / Cropix

KVALIFIKACIJSKI SUSRET Hrvatske i Srbije u ožujku ne prestaje biti tema stožera obiju nogometnih reprezentacija. Na utakmicu u Zagrebu trebao bi doći i Michel Platini, a HNS želi osigurati da sve protekne u najboljem redu i sportskoj atmosferi.

> Štimac otkrio Srbima: Stalno sam u Beogradu, slušam Džeja i Sinana, a navijam za Đokovića

Nakon što je hrvatski izbornik Igor Štimac komentirao kako nije pristojno pljeskati himnama te kako neće moći kontrolirati tisuće ljudi na tribinama, srpski izbornik Siniša Mihajlović za Telegraf.rs rekao je kako će se njegovi igrači protiv Hrvatske ponašati kao i protiv svakog protivnika.


"Predložio sam da moji igrači pjevaju svoju himnu i aplaudiraju protivničkoj. Nisam ništa naredio. Tko se ne slaže, nije u reprezentaciji", zaprijetio je Mihajlović koji je na početku svog mandata zapovijedio igračima da pjevaju srpsku himnu, a Adem Ljajić izbačen je iz momčadi jer ga nije ozbiljno shvatio.

"Kakva je razlika između utakmice s Hrvatskom ili nekom drugom ekipom? Zašto bi bio problem da igrači plješću protivničkoj himni? Mi ćemo se tako ponašati, a Hrvati neka odluče kako će", dodao je srpski izbornik, koji ne dijeli Štimčevu potrebu za promocijom na društvenim mrežama.

"Nemam potrebu, ne volim mnogo pričati niti na telefon. To je dobro za novinare kad se neki igrač javi preko Twittera, pa svi mediji prenesu. Svijet ide naprijed, ali svatko mora snositi odgovornost zs svoje postupke", rekao je Mihajlović.

Pročitajte više