Miočić uoči Maldonada: "Želio sam Dos Santosa, ali što je tu je"

Foto: Fightsite

STIPE MIOČIĆ trebao je zadnjeg dana ovog mjeseca odraditi borbu karijere, protiv Juniora Dos Santosa u Brazilu. Ipak, nakon ozljede bivšeg prvaka Stipe je gotovo ostao bez borbe, no onda je uskočio Fabio Maldonado. Borac hrvatskog porijekla žali što mu je propala velika prilika, no i zahvalan je Maldonadu što je prihvatio nastupiti.

"Razočaran sam, velika šteta što se ovo dogodilo. Nadao sam se boriti protiv Juniora i pokušati si trasirati put prema tituli, no što je tu je", rekao je Hrvat iz Clevelanda dodavši: "Sve je to dio ovog čime se bavimo, treniramo svaki dan i ozljede su normalne i događaju se. Idemo dalje".

Umjesto toga borit će se s Fabiom Maldonadom, brazilskim borcem koji se inače bori u poluteškoj kategoriji, no tamo nije ni blizu vrha, a tokom karijere je, između ostalog, poražen i od Igora Pokrajca. No, Stipe ne misli uči u borbu s uvjerenjem u pobjedu, kao što ne misli niti podcijeniti protivnika.

"Gledao sam Maldonadove borbe i opasan je protivnik. Siguran sam da će to biti sjajna borba. Razgovarao sam s UFC-om, ovo je bila njihova želja, a nakon toga sam i ja prihvatio tu borbu, jer sam želio nastupiti", rekao je Stipe koji nije želio ostati bez nastupa nakon napornih treninga.

Još jednom je pohvalio svog protivnika: "On je sjajan boksač i vrlo vrlo čvrst momak kojeg nije lako nokautirati. Pomalo je i lud i opasan je protivnik, posebno u ovom sportu gdje sitnice mogu odlučit. Isto tako, dolazim se boriti u njegovu državu i moram biti oprezan."

Na kraju je još jednom zahvalio Maldonadu. "Naravno da sam se želio boriti s Juniorom i da sam se razočarao, no još jednom ponavljam kako mi je drago što se borim. Uzbuđen sam oko borbe s Maldonadom i drago mi je da je prihvatio ponudu i time mi omogućio da radim ono što volim", za kraj je rekao jedan od najboljih svjetskih teškaša.

Pročitajte više