Miting u New Yorku: Veliki povratak Blanke Vlašić nakon gotovo dvije godine?

Foto: Vladimir Dugandžić / Cropix

UOČI povratka na svjetsku atletsku scenu, ponajbolja hrvatska atletičarka Blanka Vlašić govorila je svom zdravlju te očekivanjima u budućnosti. 25. svibnja Blanka će nastupiti na mitingu Dijamantne lige u New Yorku nakon 21 mjesec stanke.

"Došao je trenutak koji sam sanjala pune dvije godine i za koji sam u nekim trenucima mislila da će ostati samo san. Jer bilo je momenata kada sam mislila da nikad više neću skakati, ali eto, vraćam se i jako sam sretna zbog toga. Osjećam se kao da mi je ovo prvo natjecanje", rekla je Blanka.

"Što očekivati? Stvarno ne razmišljam o rezultatu niti sam odredila koju visinu moram preskočiti. Iza mene je najduži ciklus trenažnog postupka. Nikad nisam tako dugo bila bez natjecanja i zato će mi trebati malo vremena za prilagodbu na natjecateljski ritam. Ne moram svaki put skakati 2,05. Kad pogledam što sam sve prošla, onda nemam pravo najavljivati velike stvari."

"Zdravlje je u redu. Rekla sam da neću nastupati sve dok ne budem potpuno zdrava. Možda u ovom trenutku još uvijek nisam sto posto, ali to stanje ne mogu postići bez natjecanja. Proći će još puno vremena dok se ne sjetim da me noga ne boli - odgovara Blanka Vlašić.

Pročitajte više