Mlada nada hrvatske reprezentacije potpisala za Nurnberg



ANTONIO MIRKO ČOLAK, aktualni hrvatski U19-reprezentativac, od iduće će sezone igrati za drugu momčad Bundesligaša Nürnberga.

Osamnaestogodišnji napadač iz Karlsruhea nastupao je za juniorsku i (jednom prilikom) seniorsku momčad u amaterskoj ligi za bivši klub. S Nuernbergom je potpisao dvogodišnji ugovor, do 30. lipnja 2014. godine.

Na nedavnome kvalifikacijskom turniru za Europsko U19-prvenstvo koji se igrao u Hrvatskoj, nastupio je i Čolak, te je zabio gol u 2:0 pobjedi nad Bosnom i Hercegovinom u posljednjem kolu, kojom je Hrvatska potvrdila pobjedu i plasman na EP.

Landeka promijenio klub, ostao u 3. Bundesligi


Hrvatski veznjak rođen u Offenbachu Josip Landeka potpisao je dvogodišnji ugovor (do ljeta 2014. godine) s njemačkim trećeligašem FC Chemnitzerom.

U redove devetoplasiranoga njemačkog trećeligaša na kraju netom završene sezone 25-godišnji Landeka je stigao iz Carl Zeiss Jene, kluba koji je ispao iz istog razreda natjecanja.

Ljevonogi defenzivac, također sposoban igrati na mjestu lijevoga bočnog braniča, skupio je tijekom juniorskih dana šest nastupa za hrvatsku U19-reprezentaciju.

Pročitajte više