Mladi Hrvati spremni za Belgiju: "Možemo do polufinala Eura"

Foto: UEFA

HRVATSKA U-17 reprezentacija priprema se za utakmicu protiv Belgije u četvrtfinalu Europskog prvenstva. Izabranici Darija Bašića skupinu su završili na prvom mjestu bez primljenog pogotka, a ostaje žal što nakon Bugarske i Austrije nije pala i Španjolska.

"Utakmica protiv Španjolske bila je čvrsta i teška, ali odlično smo im se suprotstavili, izvrsno smo odigrali, na potrebnoj razini. Pripremamo se za Belgiju, jedva čekamo utakmicu i nadamo se pobjedi", rekao je Matej Hudećek, dok je Dino Halilović nadodao:

"Pokazali smo da smo najbolji u skupini. Mogli smo na kraju i pobijediti Španjolsku, ali nismo iskoristili svoje šanse. Sada razmišljamo samo o Belgiji. Bit će teško protiv njih, ali siguran sam da možemo doći do polufinala i plasmana na SP", rekao je mlađi brat poznatijeg Alena Halilovića.

Bašić: Imamo snagu i moć

Izbornik Bašić vjeruje da će Hrvatska u polufinale.

"Belgija je kvalitetna, jaka momčad, koja je protiv Njemačke dokazala da zna i sa suparnicima iz samog vrha europskog nogometa. Štoviše, Belgija je kod 0:0 imala izglednije prilike, da su ih realizirali, vjerojatno bi i pobijedili. Imaju disciplinu u igri i nekoliko izrazito kvalitetnih pojedinaca koji svakome mogu stvoriti probleme", rekao je Bašić.

"Dobro ćemo se pripremiti za Belgiju i smatram da s obzirom na našu kvalitetu, formu i trenutačno stanje igrača imamo snagu i moć proći u polufinale. Neće to biti laka utakmica, ali nadam se pozitivnom rezultatu", zaključio je izbornik.

Podsjećamo, utakmica je na rasporedu u petak od 15 sati po hrvatskom vremenu.

Pročitajte više