Modrić: Euforija je bila očekivana, mi smo takav narod

U PAUZI između utakmica Francuska - Engleska i Ukrajina - Švedska iz Warke su se u HTV-ovu emisiju javili Luka Modrić i Ivan Rakitić, koji su se osvrnuli na pobjedu nad Ircima i najavili dvoboj s Italijom.

> Bilić: Svijet nas je upoznao protiv Talijana '94! Jedva ih čekam!

> Trening osvježenja: Bilić odmorio startere protiv Irske

"Mislim da smo stvarno odigrali jednu fenomenalnu utakmicu, ugasili smo im svjetlo. Dobro smo odigrali od prve do zadnje minute, presretni smo. Bilo je očekivano da će se stvoriti euforija pred ovu utakmicu, mi smo takav narod", rekao je Modrić koji se ne slaže s tezom da su najveća boljka u igri naših prekidi.


"Ne bih rekao da smo imali problema u prekidima. Doduše, primili smo zgoditak iz prekida, ali protiv ekipe kao što je Irska realno je očekivati da ti stvore neku šansu u takvim situacijama. Poslije toga nismo imali više problema", dodao je.

Modrić je najavio i ono što slijedi - sudar s Talijanima u četvrtak u Poznanju:

"Iskreno, nismo dosad previše pričali o Italiji jer smo znali koliko nam je bitna ova utakmica protiv Irske. Imat ćemo u nekoliko narednih dana vremena da se pripremimo. Znam da su jedan loš rezultat na Svjetskom prvenstvu 2010., ali od tada su se konsolidirali, s novim trenerom. Po meni su najjači u sredini terena, s Pirlom kao čovjekom od kojeg sve kreće. Nadam se da ćemo se nametnuti kao što smo to napravili protiv Iraca. Naravno da će to biti neusporedivo teže jer su oni puno kvalitetnija ekipa, ali mi moramo biti na jakom visokom nivou ako mislimo izvući pozitivan rezultat", zaključio je Luka.

Rakitić: Moramo odigrati kao protiv Irske

Ivan Rakitić pružio je dojmljivu partiju protiv Irske na desnom krilu, ispred kapetana Darija Srne: "Izbornik mi je prišao i popričali smo kako bi došli do što boljeg rješenja. Odradili smo sve najbolje kako nas je pripremio, što je očekivao sve do jednoga. Nije teško igrati s igračima poput Srne i Modrića, slagali smo se odlično, bili smo pravi na travnjaku i zasluženo pobijedili. Irci imaju snage zakomplicirati život Španjolcima i Talijanima. Čak i ako u zadnjoj utakmici ne budu imali nikakve šanse, oni će dati sve od sebe, do posljednjeg trenutka", kazao je Raketa., koji je gledao samo prvo poluvrijeme remija Španjolaca i Talijana:

"Vidio sam jednu dobru, vrlo dobru Italiju. Čvrsti su, s jako puno iskusnih igrača. Iznenadili su u smislu taktike, a nama je sad najvažnije da odigramo kao protiv Irske. Tada ćemo imati prilike, koje treba iskoristiti", dodao je za kraj.

Pročitajte više