Modrić: Keane mi je obećao da će otkinuti bod Talijanima

LUKA MODRIĆ na konferenciji za novinare u Warki rekao je da može odigrati mnogo bolje nego što je to bilo protiv Irske i Italije, te da se nada kako Irci mogu otkinuti bod Talijanima.

> Bilić: Ne bih se mijenjao s Talijanima

> Rakitić: I Španjolci su samo ljudi, možemo ih zavezati!

> Jelavić: Neka me tuku, ali presretan sam zbog Bilićeve taktike!

“Što se tiče prve utakmice igrao sam jako dobro, zadovoljan sam, a što se tiče druge to nije bilo na razini na kojoj mogu igrati. Siguran sam da će protiv Španjolske biti puno bolje. Izbornik me drugo poluvrijeme s Italijom gurnuo prema naprijed iza Jelavića tako da smo mogli više Talijane pritisnuti visoko i ne dozvoliti im da se dodaju i kombiniraju kao u prvom poluvremenu. Mislim da smo to odlično odradili i da je to bio izvrstan potez, a na kraju smo zabili i važan gol. Ne znam, gdje ću igrati protiv Španjolaca nisam pričao s izbornikom, bit ću dobar gdje god igrao", rekao nam je Luka, a zatim se osvrnuo na utakmicu sa Španjolcima.

"O Španjolskoj je već puno ispričano. To je najbolja ekipa na svijetu sa sjajnim individualcima. Moramo pokazati istu dozu borbenosti i karaktera kao i u ove dvije utakmice i uvjeren sam da ćemo izvući povoljan rezultat, što će biti dovoljno za prolaz.. Zašto ne bismo mogli zabiti dva gola Španjolcima, U zadnjih dva mjeseca pokazali su slabost. Samo moramo igrati samopouzdano i bez straha i pokušati se nametnuti, a one šanse koje stvorimo moramo pretvoriti u pogodak. Sposobni smo im zabiti gol", smatra Modrić i dodaje da reprezentativci nikada nisu bili spremniji.

"Fizički smo odlično pripremljeni, što možemo zahvaliti Miljenku Raku. I 2008. godine bilo je to dobro, ali sad je još bolje. Pokazalo je to drugo poluvrijeme protiv Italije kada su svi misli da ćemo pasti, a mi smo odigrali sjajno. Fizička priprema naš je forte."

Zna li Luka recept kako pobijediti Španjolsku?

"Kako razbiti tika-taka? Moramo biti agresivni i jako plitki, blizu jedni drugima. To je jedan od načina kako im se treba suprotstaviti, a kad imam loptu pokušati biti što opasniji i okomitiji.“Kad utakmica krene više ne možeš razmišljati o tome da su Španjolci prvaci svijeta. To je utakmica kao i svaka druga, 11 protiv 11 ,dati sve od sebe pašto bude. Iniesta ili Xavi? Iniesta mi je bolji od Xavija. Torres ili Llorente? Torres se diže, puno bolje igra što je pokazao i protiv Iraca, dijelom i protiv Talijana. U jako je dobro formi, ali i Llorente je sjajan napadač. No,vjerujem u našu obranu da im neće dozvoliti da se razmašu."

Talijanski nogometaši pribojavaju se dogovora sa Španjolcima...

Dogovor sa Španjolcima? To mi je smiješno komentirati, takve tvrdnje nemaju veze ni s čim i nije mi jasno da netko može to pomisliti na ovakvom nivou. Nije u redu od njih što to uopće spominju i ističu. To će biti utakmica u kojoj ćemo i mi i Španjolci željeti pobjedu i prolazak u četvrtfinale. To o čemu oni pričaju nema veze s nogometom."

Pirlo nam je pravio velike probleme...

“Istina, imali smo malih problema s Pirlom i dugim loptama, ali u nastavku smo se zgusnuli i zatvorili Pirla. Trebamo biti jako gusti, kompaktni i agresivni protiv Španjolske i ne dati im previše prostora za kombinatoriku", smatra Luka koji se nada da Irci mogu ugroziti Talijane.

"Nadam se da će Irci otkinuti bod Talijanima. Dat će sve od sebe da ovo prvenstvo ne napuste bez bodova. Vjerujem da Talijani nisu puno bolji. Talijani se bave nama i Španjolcima kao da Irska ne igra, kao da su ih već pobijedili, a bit će to veliki motiv za Irce. Prije nekoliko dana dopisivao sam se s Keaneom, koji mi je rekao da su jako spremni i da svi žele napraviti dobar rezultat i osvojiti barem bod. Obećao mi na kraju da će otkinuti barem bod."

Bi li se Luka mijenjao s Talijanima?

"Prije ovog Eura da nam je netko ponudio ovu situaciju prihvatio je, ne bi se mijenjao s Talijanima za bodovni saldo. U jako smo dobroj situaciji, iako Talijani imaju relativno lakšu utakmicu, mada ja to baš i ne vidim tako. Bitno je da mi napravimo svoje i da nakon utakmice možemo pogledati jedne druge u oči."

Eduardo: Minutaža? To je pitanje za Bilića,Euro stvar inspiracije, a ne forme ili umora

Eduardo je protiv Irske u igru ušao u 88. minuti, a protiv Talijana u 83. Je li nezadovoljan minutažom?

“Minutaža? Nećemo sad o tome, već sam o tome govorio. Ja sam tu da malo pomognem i to zašto ja ne igram pitanje je za Bilića. Činjenica je da se ovdje ne gleda ni umor, ni forma iz prethodne sezone,  to je velikim dijelom nebitno. Europsko prvenstvo je samo inspiracija i ja ću dat sve od sebe ako dobijem priliku", rekao je Eduardo i dodao kako će biti jako teško protiv Španjolske

“Moramo biti iskreni i reći da će biti jako teško. Iako postoji mogućnost da napravimo iznenađenje,glupo je reći da ćemo ih pobijediti. Oni će kontrolirati igru cijelu utakmicu,moramo pronaći način da im pariramo. Španjolci naizgled mogu dati kod kad zažele, a možemo se samo nadati da se protiv nas to neće dogoditi. Oni su najveći favoriti prvenstva i to mora svima biti jasno."

Bi li se on mijenjao s Talijanima?

"Hmmm, u jednu ruku sve ovisi o nama i to je dobro, a u drugu igramo protiv najbolje momčadi svijeta I ne smijemo izgubiti. Tko realno ima veće šanse za prolazak u četvrtfinale, Hrvati ili Talijani. Ne mogu to reći. Oni moraju pobijediti Irce,a mi napraviti nemoguće. Treba biti realan i reći da je ovo golemi izazov. Držat će loptu na 25 metara i čekati rupu da gurnu loptu. Morat ćemo dati sve od sebe da pronađemo način kako se nositi s tim.”

Pročitajte više