Modrić: Nije mala stvar zabiti pet komada Norveškoj

Foto: Hina
Video: Index/Dario Dalmacija

HRVATSKI nogometaši porazili su Norvešku na Maksimiru s uvjerljivih 5:1. Unatoč uvjerljivoj pobjedi, igrači i izbornik priznaju da su mogli pokazati puno više.

Modrić: Nije mala stvar zabiti pet komada neugodnoj Norveškoj
 
"Zadovoljni smo pobjedom, ali prije svega rezultatom. Zabiti pet komada neugodnoj Norveškoj nije mala stvar", prvi je komentar Luke Modrića nakon utakmice.
 
Veznjak Reala, koji je propustio prva tri treninga reprezentacije, izdržao je cijelu utakmicu protiv Norvežana.
 
"Navikao sam već na pitanja o zdravlju. Dobro sam. Izdržao sam utakmicu normalno."
 
Rakitić: Nije ovo bila naša najbolja utakmica
 
I Ivan Rakitić, poput izbornika Nike Kovača, smatra da je rezultat bio bolji od igre.
 
"Na kraju zvuči dobro iako nije bila naša najbolja utakmica. Bitna je samo pobjeda", rekao je Rakitić. 
 
 
Pranjić: Napravili smo veliki korak prema Euru
 
Danijel Pranjić, strijelac posljednjeg gola na utakmici, otkrio je da Hrvatska zaigrala bolje nakon razgovora na poluvremenu.
 
"Odigrali smo kvalitetnu utakmicu, osim prvih 20 minuta kada smo pustili da nam dolaze na zadnju liniju. Na poluvremenu smo se dogovorili i krenuli bolje i pokazali da smo u ovom trenutku puno kvalitetnija momčad od njih", rekao je Danijel Pranjić i dodao:

 
"Ova ekipa može još puno toga pokazati. Bitno je da svi ostanu zdravi. S ovom pobjedom smo napravili veliki korak i nadam se da ćemo se na kraju kvalificirati na Euro."
 
Olić: Htio sam pokazati da još uvijek znam i da još uvijek mogu
 
"Atmosfera je bila ugodna, niti jedne baklje niti problema nije bilo. Nadam se da su navijači uživali", rekao je Ivica Olić, koji je zabio gol za 3:0 i zaradio ovacije navijača kada je izlazio iz igre.
 
Oliću je utakmica protiv Norveške bila 101. nastup za reprezentaciju, i proslavio je na najbolji način.

"Nije lako doći do stotke, trebalo je puno godina. Da nije bilo ozljeda vjerojatno bih i ranije stigao do te brojke. Ipak, lijepo je i pred kraj karijere prijeći granicu od 100 nastupa. Kad je u pitanju igranje za reprezentaciju, moj pristup je uvijek isti, u prvom i 101. nastupu. I večeras sam želio pokazati da još uvijek znam i mogu. Publika je bila odlična, nisam vidio niti jedne baklje, nikakvih problema. Nadam se da su uživali", rekao je Olić.

Malo ga je začudilo što je izbornik Niko Kovač bio nezadovoljan igrom "vatrenih".

"Poslije ovakve uvjerljive pobjede treba naći razloge za nezadovoljstvo. No, mislim da izbornik nije bio zadovoljan našim ulaskom u utakmicu, igrom u prvih pola sata, jer nismo odigrali onako kako je želio. Izbornik želi bolju igru, a i mi znamo da možemo bolje. Norvežani su pokazali da znaju biti neugodni, igrali su malo čudno, bez prave špice, ali su kratkim pasovima uspijevali proći kroz sredinu i biti opasni. Ipak, sve je to trajalo do našeg vodstva, a nakon 2-0 oni su dosta pali i mi smo kontrolirali igru. Na kraju je ispalo dobro, rezultat 5-1 je plod naše igre u drugom poluvremenu. Sada imamo 13 bodova i lijepu situaciju za nastavak kvalifikacija", izjavio je Olić.

Pročitajte više