Modrić i Kramarić protiv desetorice amatera spasili Hrvatsku

Foto: Hina, Index

HRVATSKA je slavila na Maksimiru protiv Malte s 2:0 u prvoj kvalifikacijskoj utakmici za Europsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj. Hrvatska je Maltu, koja je sat vremena igrala s igračem manje, pobijedila golovima Modrića i Kramarića.

> Kovač: Moramo još raditi, uvjeren sam da ćemo kad-tad zaigrati onako kako želimo

> Kramarić nakon prvijenca: Imam veliko samopouzdanje, hvala dečkima na podršci

Prvi su pred manje od osam tisuća gledatelja zaprijetili gosti. Schembri se oslobodio Milića i tukao s desne strane, a Subašić obranio. Na drugoj strani je uzvratio Mandžukić, ali je njegov volej otišao pored gola. I to je bilo sve od prilika u prvom dijelu iako je Hrvatska od 30. minute imala igrača više zbog gluposti Borga koji je bez lopte udario Mandžukića.

Hrvatski nogometaši na poluvrijeme su ispraćeni velikim zvižducima, koji su ih probudili, pa je Modrić već u prvom napadu u drugom dijelu probio bunker gostiju. Udarcem s 25 metara doveo je Hrvatsku u vodstvo i postigao svoj prvi gol za reprezentaciju nakon tri godine, na 29. rođendan. Konačan rezultat postavio je Kramarić, koji je ranije zamijenio Halilovića, na asistenciju Jelavića koji je također dobio priliku s klupe.

 

Mogla Hrvatska slaviti i uvjerljivije, ali je Kramarića zaustavila greda, a Brozovića vratnica. 

U preostalim utakmicama skupine H Italija je s 2:0 slavila u Norveškoj, a Bugarska s 2:1 u Azerbajdžanu. Hrvatska kvalifikacije nastavlja protiv Bugarske 10. listopada.

 
 

 

Pročitajte više