Modrić oduševio i u derbiju: "Realov motor zaustavlja vrijeme i suigrače čini boljima"

Foto: Guliver Images/Getty Images

LUKA MODRIĆ odradio je veliki posao u gradskom derbiju kod Atletica, gdje je Real, usprkos vodstvu i kontroli većeg dijela utakmice, na kraju golmanu Navasu zahvaljivao što je uzeo bod.

Ali, prema novinarima madridskog Asa, za to što je Real neporažen napustio vreli Vicente Calderon, ništa manje zalužni nisu veznjaci koji su neprekidnom bitkom sa suparnicima i oranjem na sredini terena i između kaznenih prostora pokazali njihovu vrijednost za momčad.
 
Casemiro je sve očarao predstavom na derbiju u kojem je njegov nastup u prvoj momčadi bio veliko iznenađenje, ali odmah do njega je Modrić, "Realov motor. Kada je lopta pod njegovom kontrolom, vrijeme kao da stoji, dok se lakoćom kreće kroz sredinu terena i protivničkom polovicom. Uz Casemirovu zaštitu nije se bojao prići protivničkom kaznenom prostoru. Nalazio je rupe na terenu za ubaciti loptu gdje se to činilo nemoguće".

U istom listu dobio je i poseban tekst pod naslovom "Modrić je totalni (kompletan) nogometaš", gdje je obasut pohvalama: "Teško je naći riječi za dočarati kvalitetu nogometa koju pokazuje u zadnje vrijeme. Otkako je došao u Real ne prestaje dokazivati kako je sve važniji za momčad i klub. Kompletan je nogometaš i u njegovoj igri ne nalazimo individualni ili kolektivni segment u kojem ne dominira.
 
Tehnički je čudo i u svakom kontaktu s loptom pokazuje kako vlada njome, bilo da se radi o kratkom pasu, dugom dodavanju, u svakoj situaciji nalazi pravo rješenje. Doslovno je nemoguće ukrasti mu loptu, eksplozivan je u trku gdje odmah na početku radi razliku. Ali njegov ogromni ofenzivni arsenal nas ne zasljepljuje, jer mnogo doprinosi i defenzivi."
 
Tu nije kraj Asovim odama Modriću:
 
"Prošao je nebrojene kilometre, preorao cijeli teren, svo to  vrijeme pokazujući inteligenciju i čitanje igre. Ne pamtim da sam vidio igrača koji je toliko nenadoknadiv u vezi i da igrače oko sebe čini toliko boljima. Užitak ga je gledati. Čisti talent u službi kolektiva. Ukratko, kompletan nogometaš."
 
Novinari i čitatelji Marce, drugog madridskog sportskog lista, nisu bili toliko darežljivi prema Modriću, koji je imao šest osvojenih lopti. U izvještaju s utakmice dobio je ocjenu 6.5, manje od Casemira (8), Navasa (7.5) i Benzeme (7), dok je po ocjenama čitatelja tek šesti u Realovoj momčadi, jer kako kažu "Spektakularan na mahove, ali nije briljirao u kontinuitetu. El Cholo (Simeone, op.a.) ga je budno pazio."

Pročitajte više