Monaco će se neporažen vratiti sa sjevera Francuske

INDEX i BetPlace.net svaki dan vam donose analize i prognoze klađenja i sve korake za sigurnu okladu.

Čini se da Metz ne može bez triler završnica u prvenstvu Francuske. Prošle godine su zahvaljujući jednom bodu ostali u drugoligaškoj konkurenciji, a kako trenutno stvari stoje i ova godina je predviđena za neizvjesnu završnicu.

Period od pet vezanih pobjeda u prvom dijelu prvenstva nije nagovještavao da bi ovu ekipu mogli vidjeti u borbi za opstanak. Uslijedila je serija loših rezultata koja ekipu odvlači u donji dio tablice gdje se i sada nalaze. Očekivalo se da će možda zimski prijelazni rok donijeti neke bolje igrače, ali uprava kluba nije radila baš najbolje pa je iz ekipe otišao standardni igrač sredine terena Diagne u Freiburg. Od pojačanja je stigao igrač defanzivnih zadataka Stephane Besle koji je nekoliko sezona igrao za Xamax, ali to je bilo nedovoljno da bi se ekipa pokrenula s dna.
Samo jedna pobjeda u ovoj godini ne priliči renomeu kakav ima Metz i zbog toga nije ni čudo što se nalaze tik iznad mjesta koja vode u niži rang. Osim te jedne pobjede iznenađujuće djeluje i podatak da Metz u drugom dijelu sezone od šest mečeva koliko je do sada igrao pred svojim navijačima, ima tri poraza i samo jednu već spomenutu pobjedu protiv Boulogna. Igru nosi napadač Duhamel, on je igrač na kojega protivnički treneri prvo obrate pažnju. Već odavno nema njegovih golova, a kako je stao on, stao je i Metz.
Trener Bijotat u ovom derbiju neće moći računati na nekoliko ozlijeđenih igrača. U momčadi nisu Kalidou Koulibaly (22/0), Kevin Diaz (22/2), Traore (17/1), Pouye (21/1) i golman Delle koji je već dugo odsutan i za njega je sezona završena. Na ovom meču zbog kartona neće biti ni defanzivac Besle (10/1). Prva dva navedena igrača i suspendirani Besle igrali su za Metz u prošlom meču. U ekipu se vraćaju Steimetz (7/0), Keita (5/0) i defanzivac Metanire (27/0).

Monaco smo spomenuli nekoliko puta u našim analizama i opće je poznato da od ove godine po prvi put u povijesti Kneževina Monaco nema vlast nad klubom, već je to preuzeo ruski milijarder Rybolovlev. On je treneru Simoneu dao novac za nove igrače što je ovaj pametno iskoristio i sada dolaze rezultati kupovine u zimskom prijelaznom roku. Trebalo je proći jedno vrijeme da se momčad konsolidira, a već sada imamo ekipu koja ne zna za poraz već osam kola.
U prošlom kolu odigrali su derbi protiv Nantesa koji su dobili, ali su imali i sreće jer je gost promašio penal koji je mogao donijeti sasvim drugi tijek igre da su ga zabili. Ono što je bilo upadljivo na tom meču je loša igra posljednje linije Monaca koja je par puta napravila kardinalne greške i zahvaljujući lošim reakcijama napadača Nantesa nije bilo više od jednog gola u mreži golmana Subašića.
Simone ništa ne mijenja u sastavu. Pozvani su isti igrači kao i za prošli meč, a broj onih koji su ostali izvan konkurencije je dovoljan da se oformi još jedna ekipa. Veliki hendikep za obranu je zbog ozljede izostanak pojačanja iz Werdera Wolfa koji bi svojim iskustvom dobro došao defanzivi Monaca.

BetPlace.net preporučuje:


U prvom dijelu prvenstva Metz je bio na sredini tablice, a Monacu su očajnički trebali bodovi da se pokrene sa samog dna tablice. Monaco je na svom Louis II stadionu dočekao Metz i kada su se svi ponadali da će domaćin dobiti, dogodilo se suprotno. Na veliko iznenađenje Metz je ostvario pobjedu od 2-0. Sada su ponovo isti protivnici, ali su uloge različite. Monaco ima projekciju da je za ostanak dovoljno 44-45 bodova. Vrlo blizu su ostvarenju tog cilja dok će se Metz morati dobro pomučiti. Očekujemo da Monaco nastavi igrati svoju igru koja ga krasi posljednjih osam kola i da neporažen napusti gostovanje kod Metza.

Pročitajte više