Monaco protiv Nantesa mora pobijediti ako želi ostati u ligi

INDEX i BetPlace.net svaki dan vam donose analize i prognoze klađenja i sve korake za sigurnu okladu.

Monaco - Nantes

Po svemu sudeći financijska injekcija od strane ruskog milijardera Dmitrya Rybolovleva će početi davati rezultate. Ovaj ruski bogataš je početkom ove godine kupio 2/3 kluba Monaca i uložio znatna sredstva u dovođenje novih igrača. U startu je to loše krenulo, ali posljednji rezultati pokazuju da je ekipa konačno stala na svoje noge.
 
Mnogo igrača je došlo, mnogo njih je ostalo pa je grupa prevelika, međutim to nije smetalo treneru Marcu Simoneu da izdvoji kvalitetu. Monaco u posljednjih pet odigranih mečeva ima četiri pobjede i jedan remi. Kako su krenuli možda bi i mogli do povratka u najjači rang, međutim kasno stiže to buđenje. Po trenutnoj formi zajedno sa liderom prvenstva Bastiom su na čelu drugoligaške karavane. Liga je dosta izjednačena pa tako 10. Guingamp ima samo pet bodova više od Le Mans-a koji je prvi ’’ispod crte’’.
 
Monaco mora nastaviti sa pozitivnim rezultatima i ako je moguće i pobjedama. Procjena trenera Simonea je da za ostanak u ovoj ligi je potrebno nekih 44-45 bodova te je to cilj koji mora ostvariti ekipa sa ’’Louis II’’. Tešku, ali vrijednu pobjedu donijeli su sa gostovanja iz prošlog kola i sada ne bi trebalo devalvirati tu pobjedu već nastaviti sa dobrim rezultatom i u ovom meču gdje će gost biti Nantes.
 
Loša vijest za trenera Simonea je ozljeda jednog od najvećih pojačanja Monaca u zimskom prijelaznom roku. Iz Werdera je došao defanzivac Wolf koji nije igrao od starta proljetnog dijela zbog ozljede i debitirao je prije dva kola u meču protiv Chateaurouxa. Njegovo iskustvo je dobro došlo ovoj ekipi, ali već u prošlom kolu imao je hendikep i došlo je do ozljede glave tako da će morati na pauzu od 6 tjedana što praktično znači da je za njega prvenstvo završeno. Dobra stvar za ekipu je povratak standardnog defanzivca Marestera koji prošli meč nije igrao zbog kartona.
Simone i za ovaj meč najavljuje standardnu formaciju 4-4-2 sa dvojicom odličnih napadača Ibrahimom Toureom (9/6) i Edgardom Salliem (25/4). Kapiten Giuly i novi igrač Dirar igrat će po bokovima napada.

Nantes je jedan od najboljih klubova u povijesti francuskog nogometa. Ekipa ipak proživljava teške dane jer ne mogu nazad u prvoligaško društvo i trenutno osim stabilnog drugoligaša svojim navijačima ništa bolje ne mogu ponuditi. Imali su šansu u prošlom kolu da pobjedom kod kuće u meču protiv Troyesa uhvate priključak za vodećim momčadima, ali 1-1 je nedovoljno za veće poduhvate. Čini se da i ova sezona ostaje samo san o plasmanu u 1.ligu.
Interesantno je da Nantes ima više poraza u prvenstvu od Monaca, ali ipak bolje stoji na tablici i razlika je pet bodova između ova dva kluba. Kao što je Monaco trenutno u najboljoj formi u prvenstvu tako je Nantes trenutno u najlošijoj formi. U posljednjih pet mečeva imaju odnos 0-3-2 i po tome su zajedno sa Lavalom i Le Havreom najlošije ekipe trenutno u prvenstvu.
 
Za ovaj dvoboj trener Chauvin imat će problema sastaviti najbolju postavu. Trenutno najefikasniji igrač i napadač Raspentino (27/7) danas neće igrati jer je na meču protiv Troyesa slomio ruku. Iskusni Sylvain Wiltord (26/5) takodjer je ozljeđen kao i standardni defanzivac Matheus Vivian (27/2). Na popisu za meč nije ni iskusni i bivši igrač PSG Fabrice Pancrate (18/4). Napad gostiju će predvoditi bivši igrač Crvene Zvezde Filip Đorđević koji će igrati u tandemu sa novim igračem od ove polusezone Ismaelom Bangourom, reprezentativcem Guinea-e sa prošlog CAN.


BetPlace.net preporučuje:

Domaćini koji su u odličnoj formi dočekuju gosta koji nema pobjedu već pet prvenstvenih kola. Mnogo više problema oko najboljeg sastava za ovaj dvoboj ima Nantes tako da očekujemo pobjedu ekipe Marca Simonea. Monaco nije još definitivno izborio ostanak tako da bi igrači sa ’’Louis II’’ morali iskoristiti svoju dobru rezultatsku i natjecateljsku formu i još jednom pobjedom protiv nezgodnog protivnika razveseliti svoje navijače koji su se polako počeli vraćati na stadion.

Pročitajte više