Morgenstern se izvukao: Ne sjeća se pada, ali želi na OI

Foto: Guliver Image/Getty Images

TROSTRUKI olimpijski pobjednik u skijaškim skokovima Austrijanac Thomas Morgenstern, koji se teško ozlijedio u petak u spektakularnom padu na treningu, "konačno je izvan životne opasnosti", izjavio je u ponedjeljak glavni liječnik bolnice u Salzburgu.

Rezultati skeniranja u ponedjeljak pokazali su smanjenje cerebralnog krvarenja i ozljeda pluća. On je sada "stabilno", izjavio je liječnik Josef Obrist na konferenciji za novinare.

I sam Morgenstern je izrazio olakšanje "što se izvukao". "I dalje sam bez riječi na sve želje da se što prije oporavim. To mi daje snagu", napisao je na svom profilu na Facebooku.

Trener austrijske momčadi Alexander Pointner je međutim izjavio da Morgenstern pati od djelomičnog gubitka pamćenja. "Ne sjeća se pada", kazao je Pointner.

Thomas Morgenstern bi za deset dana do dva tjedna trebao početi s rehabilitacijom i čak se ne isključuje njegovo sudjelovanje na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju (od 7. do 23. veljače). "Čuvat ću mjesto za njega što je dulje moguće", dodao je Pointner.

Pročitajte više