Mourinho: Štimac me zbog Modrića zvao tri puta tjedno

Foto: Guliver Image/Getty Images

NA presici uoči utakmice trećeg kola Lige prvaka protiv Maribora, koja je na rasporedu u utorak na Stamford Bridgeu, trener Chelseaja Jose Mourinho potvrdio je da u sastavu neće biti Diega Coste, koji je s reprezentativnih akcija prošlog tjedna u London došao s lakšom ozljedom.
 
Za sve učestaliji broj ozlijeđenih igrača koji se u klubove vraćaju nakon reprezentativnih okupljanja, kontroverzni Portugalac najviše je optužio izbornike nacionalnih vrsta.
 
''Nema zakona koji u ovom slučaju štite klubove i to je problem. Izbornici odlučuju hoće li neki igrač igrati bez obzira je li ozlijeđen i sve ovisi o njihovoj dobroj volji. Ja nisam jedan od onih trenera koji će svojim igračima braniti da igraju za svoju reprezentaciju i da se pretvaraju da su ozlijeđeni.
 
Štoviše, ja ih i potičem da odu jer to podiže imidž samom klubu. No, jako je bitno da su izbornici ljudi spremni za komunikaciju, koji se brinu za stanje igrača i problem je što je danas sve više izbornika koji nisu takvi. Tu smo nemoćni'', rekao je Mourinho te je dodao:
 
''U karijeri sam surađivao s nekoliko izbornika s kojima sam bio u stalnom kontaktu, a opet, ima i onih koji se nikad ne javljaju. Ove sezone jedino mi se javio engleski izbornik Roy Hodgson, a sjećam se kad sam još bio u Realu, da me tadašnji hrvatski izbornik Igor Štimac zvao po tri puta tjedno raspitivajući se o Luki Modriću. S druge strane, Del Bosque me nije nikad nazvao.''
 

Pročitajte više