Mourinho je jednostavan, traži samo kartu za Maksimir

INFORMACIJA je korektna, Jose Mourinho vraća se u Maksimir. Potvrdio nam je to jutros prvi operativac HNS-a Damir Vrbanović. Trener Reala nema posebnih zahtjeva, traži samo ulaznicu za Makedoniju. Kako je došlo do ovog aranžmana?

"Dogovor nije tekao na način zbog kojeg ikome treba davati priznanja. Mourinho je gost HNS-a jer je izrazio želju da dođe na utakmicu. Nisu to strogo formalni dogovori, u jednom razgovoru Šuker i ja pozvali smo ga da dođe, bez neke velike diplomacije. S Realom gajimo odlične odnose još od utakmice s Dinamom u Zagrebu. Znate, rijetka je stvar da predsjednik jednog takvog kluba osobno šalje Uefi pismo pohvale Dinamu za fantastičan prijem u Zagrebu. Jasno da su ljubaznost i korektnost dio procedure, ali ipak ih je ganulo", rekao nam je Vrbanović.

Mourinho dolazi na dan utakmice?

"Nisam upućen u plan puta, ali koliko znam dolazi u petak. Ne traži nikakav poseban tretman, samo ulaznicu za utakmicu. Ne ponaša se poput zvijezde, sve ide maksimalno jednostavno"

Pretpostavljamo da će kao i lani, odsjesti u Esplanadi? Tada se vidio i s Tomislavom Ivkovićem, poznanikom iz Portugala.

"Time se bavi njegova organizacijska služba, ne znam gdje će odsjesti", kaže Vrbanović.

Mourinho će se vratiti u Zagreb nakon godine dana kada je na Maksimiru gostovao s Realom u 1. kolu Lige prvaka. Odrađivao je suspenziju, a utakmicu je gledao iz maksimirske lože. Kruno Jurčić tada je bio na klupi Dinama, a sada ga čeka kao Štimčev pomoćnik na klupi.

Pročitajte više