"Mravi" dočekuju Zlatorog bez SImona i Morovića

KOŠARKAŠI Zagreba u subotu u 20 sati u KC Dražen Petrović igraju protiv Zlatoroga iz Laškog, momčadi protiv koje su igrači trenera Vladimira Androića u prvom dijelu regionalne ABA lige upisali prvu gostujuću pobjedu u sezoni.

Utakmicu je najavio Damir Markota, iskusni hrvatski reprezentativac koji je nedavno iz ljubljanske Olimpije stigao u Trnsko.

"Zlatorog je opasan, ogranizirana su momčad i nikako ih ne smijemo podcijeniti. Oni su sastav koji svakome može napraviti probleme, pa i nama, ako ih ozbiljno ne shvatimo", započeo je popularni Šveđo, pa nastavio: "U prošlih nekoliko utakmica smo si sami stvorili probleme jer smo lako ispuštali i po deset, petnaest koševa prednosti. Sutra moramo izbjeći takva propadanja".

U momčadi Zagreba i dalje nema ozljeđenog kapetana Krune Simona, ali oporavak njegova skočnog zgloba je sve brži. Izostat će i Vedran Morović, a dodatne probleme stvara viroza Damira Mulaomerovića, pa će Vladimir Androić ponovo imati samo Peru Babića i Tonija Prostrana na poziciji graditelja igre.

"Ponovo ćemo zaigrati s užom rotacijom na vanjskim pozicijama, ali barem nam se na
treninzima ponovo priključio Damir Rančić", kaže Damir Markota i zaključuje: "moramo i mi ostali igrači pomoći vanjskim igračima u prijenosu lopte i kontroli igre, jer upravo nas je to koštalo poraza protiv Olimpije".

Pročitajte više