Mujan i Bencun: Makedonce ćemo tek upoznati na snimkama, ali i proći već u Splitu

Foto: Luka Gerlanc / Cropix

TONĆI MUJAN i Marko Bencun, još su dvojica iz Tudorovog "Hajduk junior" programa, koji su se nakon sjajnog prvenstvenog starta napunili samopouzdanjem i za prvu europsku provjeru, koja ih u četvrtak čeka na praznom Poljudu protiv Turnova.

"Hvala treneru na povjerenju, uzvratio sam mu najbolje što mogu. Bilo mi je dosta lakše, jer sam s njegovim pomoćnicima, Vukasom i Vučkom, proveo dvije i pol godine u kadetskom uzrastu, pa me poznaju, tako da mi njihov rad i metode nisu novi", kaže Mujan, koji je u Zadru, zajedno s Kouassijem, sjajno loptama "hranio" Kiša.

Mujan je siguran kako će se Hajdukova odlična forma iz priprema i početka HNL-a, nastaviti i u Europi: "Siguran sam da možemo proći Turnovo, ali ne želim prognozirati rezultat. Bilo bi lijepo sve riješiti u prvoj utakmici, iako nisam upoznat s tom momčadi i tek je trebamo gledati na snimkama."



Bencun je povrtanik u Hajduk nakon šest mjeseci posudbe u Primorcu, gdje je završio zbog neslaganja s Mišom Krstičevićem: "Ne  želim se vraćati u povijest, samo gledati u budućnost. Sviđa mi se igra na kojoj inzistira Tudor, s mnogo dodavanja, posjeda lopte. Takva taktika i želja za nadigravanjem mi odgovara i zato se nadam kako je ovo početak bolje igre Hajduka."

Želja mu se ustaliti na lijevom krilu: "Konkurencija je strašna, ali vjerujem da ću se nametnuti. Psihički sam sazrio, nakon svega što je bilo prošle godine sam očvesnuo i vjerujem da sam na novom početku u Hajduku."


 

Pročitajte više