Murray i Britanci isprobali umašku zemlju: "Bit će teško, ali spremni smo"

Foto: Goran Šebelić / Cropix

ANDY MURRAY u utorak poslijepodne isprobao je zemljane terene u Umagu, gdje će tijekom vikenda pod zastavom Velike Britanije igrati protiv Hrvatske u Davis Cupu.

Više o meču Hrvatske i Velike Britanije na temi Davis Cup:

Hrvatska je za prvi domaći Davis Cup okršaj nakon dvije godine odabrala umašku zemlju koja bi trebala donijeti prednost domaćim igračima.

Prije škotske zvijezde trenirala i mlada hrvatska zvijezdica, Borna Ćorić koji se iz SAD-a vratio s juniorskom titulom na US Openu.

Jedan od igrača koji će prijetiti Hrvatskoj u parovima Colin Fleming, koji se s Murrayjem udružio u Montrealu gdje su došli do finala. "Podigla me ta suradnja, bio mi je to najbolji rezultat karijere. Još uvijek tražim konstantnu formu", rekao je 29-godišnji britanski tenisač, prenosi Telegraph.

Britanci pišu kako će zbog izostanka najboljih Hrvata, Čilića i Karlovića, sav teret pasti na Dodiga, što stavlja njihovu selekciju u status favorita.

"Bit će to velik okršaj. Lijepo je bilo dosegnuti kraj kvalifikacija i nadam se da ćemo se probiti do svjetske skupine. Bit će mi ovo prvi Davis Cup nastup na zemlji, tako da će biti teško, ali spremni smo", dodao je.

Pročitajte više