NBA zvijezda stigla u Europu: Laboral Kutxa pojačana Odomom u nastavku Eurolige

Foto: Guliver Image/Getty Images

ŠPANJOLSKA Laboral Kutxa dovela je veliko pojačanje u nastavku borbe za četvrtfinale Eurolige. Iz NBA lige u Vitoriju stiže Lamar Odom, nekadašnja zvijezda Los Angeles Lakersa, i igrač koji će formu otprije par godina pokušati pronaći u Europi. 

Ovaj 35-godišnji krilni centar stiže kao slobodan igrač, potpisat će ugovor do kraja sezone, nakon čega postoji mogućnost njegovog produženja, ovisno o izvedbama na europskim parketima u sljedećim mjesecima.
 
Prvi je ovo izlet Odoma izvan NBA lige, gdje je osim za Lakerse igrao za Clipperse, Miami i Dallas. Vrhunce karijere imao je 2009. i 2010., kad je osvojio dva naslova s Lakersima, a 2011. je proglašen najboljim šestim igračem NBA lige. S reprezentacijom je uzeo broncu na OI u Ateni 2004. i zlato na Svjetskom prvenstvu u Turskoj 2010. godine.
 
U posljednje vrijeme imao je i problema van košarkaških parketa, razveo se od supruge Khloe Kardashian, imao je problema s drogom, rehabilitirao se zbog ovisnosti, a prije ovog angažmana imao je polugodišnju stanku od ozbiljne košarke.

Pročitajte više