NY Rangersi u finalu Istoka protiv Tampe

Foto: NY Rangers

HOKEJAŠI New York Rangersa plasirali su se u finale doigravanja Istočne konferencije NHL lige 2:1 pobjedom protiv Washington Capitalsa u produžetku u odlučujućoj sedmoj utakmici drugog kruga igranoj u Madison Square Gardenu.

Rangersi, koji su prošle godine igrali u velikom finalu NHL-a i izgubili od Los Angeles Kingsa, drugu godinu zaredom su uspjeli nadoknaditi zaostatak od 1-3 u pobjedama u drugom krugu, te izboriti finale Istoka sa 4-3. Prošle su godine to napravili protiv Pittsburgh Penguinsa.

Kao i u petoj utakmici ovih suparnika igranoj prije pet dana u istoj dvorani, i u sedmoj su Rangersi slavili sa 2:1 u produžetku i to nakon što su Capsi poveli.

Goste je u vodstvo u prvoj trećini doveo njihov kapetan i najbolji igrač Aleksandar Ovečkin (12:50) nakon sjajnog dodavanja Marcusa Johanssona. Taj je rezultat stajao na semaforu sve dok Kevin Hayes (26:22) nije pospremio pločicu iza leđa Bradena Holtbyja u trenucima kada su Rangersi imali igrača više na ledu.

Do isteka osnovnih 60 minuta rezultat se više nije mijenjao, te se ušlo u produžetak u kojemu je pogodak za bilo koju momčad njoj donosio nastavak sezone, a drugoj iznenadni prekid. U junaka se sredinom prvog produžetka pretvorio Derek Stepan (71:24) koji je odlično reagirao na odbijenu pločicu nakon što je Holtby obranio udarac Dana Girardija, te pogodio gornji dio vrata dok je Holtby još ležao na ledu.

Zanimljivo, svih sedam utakmica ovih suparnika završilo je s jednim pogotkom razlike, a Rangersi su svih svojih dosadašnjih osam pobjeda u ovogodišnjem doigravanju ostvarili s jednim golom prednosti, od toga čak šest rezultatom 2:1. Rangersima je ovo bio četvrti produžetak u ovogodišnjem doigravanju, a sva četiri su dobili.

U finalu Istoka New York Rangersi igrat će protiv Tampa Bay Lightninga, koji je dan ranije izbacio Montreal Canadiense sa 4-2, dok će u finalu Zapada igrati Anaheim Ducksi i Chicago Blackhawksi.

 

REZULTATI,

ISTOČNA KONFERENCIJA:

NY Rangers - Washington 2-1 - produžetak

(NY Rangersi su pobijedili sa 4-3)

Pročitajte više