Na dočeku svjetskih prvaka transparent: "Ovo je bila srpska oluja"

Foto: Screenshot; RTS

SRPSKI vaterpolisti postali su prvaci svijeta na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu u Rusiji nakon što su u finalu svladali Hrvatsku s uvjerljivih 11:4, a u Beogradu im je jučer priređen veličanstven doček na kojem se pojavilo nekoliko tisuća ljudi.

Vesti pišu kako se jedan transparent istaknuo među masom, a riječ je o poruci "ovo je bila srpska oluja". Autor transparenta očito aludira na veliku pobjedu Srbije nad Hrvatskom, koja je nedavno obilježila 20. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Oluja kojom je oslobođen okupirani dio hrvatskog teritorija.

Transparent podijelio Srbiju: Označava li Oluja zločin ili veliku pobjedu?

Vesti pored fotografije Tanjuga dodaju svoj komentar da "netko slavi zločine, nego (op.a. netko?) šampione", ali jedan od čitatelja nije se složio s njihovom konstatacijom, jer po ovom transparentu ispada da je Oluja sinonim za veličanstvenu pobjedu Srbije. Iste su reakcije i na drugim srpskim portalima, kao recimo na Telegrafu gdje su ogorčeni čitatelji poručili kako nije "dobro miješati politiku i sport" te da nije dobro "u isti kontekst stavljati sport i nesreću koja se dogodila srpskom narodu". Kako bilo, pojedinci koriste uspjeh svoje reprezentacije u svrhu politizacije i nepotrebnom podizanju tenzija. 

Pročitajte više