Najbolje svjetske skijašice stigle u Zagreb

Foto: AFP

NAJBOLJE svjetske skijašice stigle su u Zagreb, uoči ženskog slaloma koji se vozi sutra na Sljemenu.

Vodeća skijašica u ukupnom poretku Svjetskog kupa, Slovenka Tina Maze po dolasku je izjavila da bi voljela pobijediti u Zagrebu.

"Očekujem puno navijača iz Slovenije, oni su mi jako važni, ali to ipak nije najbitnije, jer Hrvati uvijek navijaju za mene kao da sam njihova", rekla je Maze.

Fantastično je, dodaje, što u Zagreb prvi put dolazi u ulozi vodeće zvijezde, jer joj se to do sada nije događalo. Iako je sezona dugačka, Tina je uvjerena da joj nijedna druga skijašica više ništa ne može i da je njezina prednost od gotovo 500 bodova nedostižna.

Drugoplasirana u ukupnom poretku, Njemica Maria Hoefl Riesch poručila je da se nada da će odraditi dvije solidne utrke bez većih pogrešaka.

"Tina Maze je u dobroj formi, postigla je ono što ni Janici nije pošlo za rukom, u gotovo svakoj utrci je na postolju. Ne mogu utjecati na to što ona čini, tako da pokušavam biti što bolja, koncentrirati se na sebe i izvući što više iz utrke. Ne razmišljam o tome hoću li je moći dostići, duga je sezona", istaknula je Hoefl Riesch.

Slovakinja Veronika Velez Zuzulova u Zagreb stiže nakon pobjede na novogodišnjem paralelnom slalomu u Münchenu, gdje je u finalu bila bolja od Maze.

"Pao mi je kamen sa srca nakon pobjeda u Münchenu i Semmeringu jer su me slovački novinari sve češće pitali kad ću napokon pobijediti nakon niza drugih i trećih mjesta u Svjetskom kupu. Sad napokon mogu opušteno skijati", kaže Zuzulova.

Dvostrukoj Snježnoj kraljici, Finkinji Tanji Poutiainen, pobjeda je cilj svaki put kad skija na Sljemenu.

"Sviđa mi se staza na Sljemenu, atmosfera je uvijek sjajna. U Zagrebu se uvijek opušteno osjećam, kako na treningu tako i na utrci", istaknula je finska skijašica.

Ženski slalom vozi se kao noćna utrka. Start prve vožnje u 15:45 sati, a druge u 18:30 sati. Dodajmo da će večeras od 18.00 do 20.00 sati na zagrebačkom Trgu bana Jelačića biti održano javno izvlačenje startnih brojeva. Hrvatske boje na sljemenskoj ženskoj utrci branit će Sofija Novoselić i Andrea Komšić.

Pročitajte više