Najpoznatiji nogometni "slobodnjaci"

Foto: Guliver Image/Getty Images

ROBERT LEWANDOWSKI, Andrea Pirlo, Michael Ballack i Paul Pogba samo su neki od nogometaša koji su bez odštete promijenili klub. Oni su pravi pokazatelj da se jako kvalitetni igrači mogu dovesti kao slobodni nogometaši, a BBC je sastavio popis nogometaša koji su trenutno bez ugovora, a koji bi mogli pomoći i mnogim velikim europskim klubovima.
 
Alberto Aquilani, 31-godišnji veznjak, traži novi klub nakon što mu je istekao ugovor s Fiorentinom za koju je u posljednje tri godine odigrao 81 utakmicu. Njegov agent tvrdi da talijanski nogometaš ima četiri-pet zanimljivih ponuda.
 
Joey Barton, 32-godišnji veznjak, napustio je QPR nakon što je taj klub ispao iz Premierlige. Prošle sezone je "zločesti dečko engleskog nogometa" stvorio najviše prilika suigračima u svojoj momčadi. Očekuje se da ostane u Engleskoj...
 
Isaac Cuenca, 24-godišnji veznjak, u potrazi je za novim klubom nakon što je napustio Deportivo. Riječ je o bivšem igraču Barcelone, koji je prošao La Masiju i koji je za katalonski klub debitirao prije četiri godine.
 

 
Yoann Gourcuff, 29-godišnji vezni nogometaš, napustio je Lyon. Ranije su ga nazivali "Novim Zinedineom Zidaneom", a sada je slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s Kyonom. S Milanom je 2007. godine osvojio Ligu prvaka, a tri godine kasnije je potpisao za lyon za 25 milijuna eura. Zanimanje za Francuza pokazuju Arsenal i Liverpool.
 
Dani Osvaldo, 29-godišnji napadač, napustio je Southampton samo dvije godine nakon što ga je taj klub doveo za rekordnih 20 milijuna eura. U posljednjih deset godina igrao je za jedanaest klubova, a u posljednje dvije godine je promijenio čak četiri kluba.
 

 
Bakary Sako, 27-godišnji veznjak, odbio je novi ugovor od Wolwerhamptona. Prošle sezone je izabran u najbolju momčad Championshipa, a sezonu je završio s najviše driblinga u natjecanju. Žele ga Aston Villa, Bournemouth, Everton i Leicester.
 
Taye Taiwo, 30-godišnji branič, od travnja nije igrač turskog Bursaspora s kojim je sporazumno raskinuo ugovor. Zanimljivo, Taiwo je prije deset godina izabran za trećeg najboljeg nogometaša Svjetskog U-20 prvenstva iza Lionela Messija i Johna Obija Mikela.
 
Ron Vlaar, 30-godišnji branič, nakon tri sezone napustio je Aston Villu. Prošle sezone, u kojoj je imao problema s ozljedama, odigrao je samo 20 utakmica, a povezuje se s odlaskom u Lazio i Southampton.
 

Pročitajte više