Najskuplja skupina na SP-u: Hrvati među najplaćenijima

Foto: Index

HRVATSKA ne kotira visoko na listi najskupljih nogometnih reprezentacija, a nije ni u prvih 10 na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. No, zato ima privilegiju igrati u "najskupljoj" skupini SP-a, ako gledamo vrijednost igrača prema vrijednosti njihovih ugovora.


Zanimljivo, u skupini A, u kojoj je Hrvatska, nema ni prve ni druge momčadi s liste najskupljih, Španjolske i Njemačke. Aktualni prvaci svijeta su procjenjeni na 549 milijun eura.

Brazil je tek treći sa 440 milijuna eura, a najvrijedniji igrač domaćina SP-a Neymar procjenjen je na 57 milijuna eura, baš koliko stoji uz ime najskupljeg Španjolca Cesca Fabregasa.

Hrvatska je, prema toj analizi španjolskih stručnjaka, procijenjena na 183 milijuna eura, a Luka Modrić prvo je ime naše reprezentacije sa 38 milijuna eura.

"Rejting" skupine podižu nam igrači posljednja dva suparnika, Kameruna i Meksika, koji po vrijednosti nadmašuju konkurenciju uglednim ekipama u ostalim skupinama.

Kamerunci vrijede oko 110, a Meksikanci oko 82 milijuna eura. Kod Afrikanaca je najskuplji Barcelonin Alex Song sa 17, a kod Meksikanaca Unitedov Chicarito sa 15 milijuna eura.

Neobično, ali istinito, iza naše skupine ostale su čak i one u kojima se susreću primjerice Njemačka i Portugal, Engleska i Italija ili Španjolska i Nizozemska.
 

Pročitajte više