Najskuplji Hrvat poslije Modrića: Lovren čeka liječnički pregled prije potpisa za Liverpool!

Foto: Index 

BBC-jev Ben Smith prvi je pronio vijest da će Dejan Lovren u naredna dva dana finalizirati transfer u Liverpool. Potom su krenule i objave drugih medija, koji tvrde da će Southamptonu pripasti čak 26 milijuna eura odštete, a ta cifra Lovrena gura u sam vrh transfer liste hrvatskih internacionalaca.

Samo je odlazak Luke Modrića u Real bio teži. Lovren bi, kako tvrde BBC i Liverpool Echo trebao potpisati četverogodišnji ugovor.

Čeka se liječnički pregled stopera od 50 milijuna eura 

U nedjelju Liverpool putuje u Chicago, a Brendan Rodgers rekao je da u avionu očekuje vidjeti i Lovrena. U subotu bi hrvatski reprezentativac trebao odraditi liječnički pregled i zaključiti eru u Southamptonu, koji će na kraju lijepo profitirati. Lovrena su iz Lyona doveli za 11 milijuna eura. Dinamo je također na njemu puno zaradio, u startu 9,5 milijuna eura za transfer na Gerland. Lovren je tako, polako ali sigurno, postao stoper od skoro 50 milijuna eura.

Ovog ljeta ispratili smo Rakitića i Halilovića u Barcelonu, Mandžukića u Madrid, ali Lovrenov transfer zasjenit će ih sve. 

"Atmosfera koju sam doživio na Anfieldu, to je nešto za sebe želim cijelog života", rekao je Lovren nedavno, u jeku napornih pregovora Liverpoola i Southamptona.

Redsi su uistinu morali olakšati blagajnu zbog igrača kojeg Nizozemac Ronald Koeman nije želio pustiti za manji iznos. No, želja Redsa je bila jednako čvrsta. Lovren će stopama Igora Bišćana koji je s Redsima osvojio Ligu prvaka. 

"Za mene je Lovren jedan od najboljih braniča Premiershipa, a ako znamo da je do toga došao nakon svega godinu dana, to je iznad svih očekivanja. Veliko je priznanje kada Redsi za tebe plate toliki novac. Lovren me zaista oduševljava", rekao je Bišćan o svom nasljedniku. 

Liverpool je  prošle sezone bio korak do naslova prvaka koji sanjaju 25 godina. Sve su karte bacili u napad, a obrana je trpjela. Ove sezone odlučili su riješiti i taj problem. Rješenje se zove Dejan Lovren. Liverpool nikada nije izdvojio toliko novca za braniča. 

Transferi Liverpoola ovog ljeta: 

Napadač Rickie Lambert, 32, 4 milijuna funti, iz Southamptona

Veznjak Adam Lallana, 25, 25m milijuna funti, iz Southamptona

Veznjkak Emre Can, 20, 10 milijuna funti iz Bayera

Krilni napadač Lazar Marković, 20, 20 milijna funti iz Benfice

TOP 5 TRANSFERA HRVATSKIH IGRAČA: 

1. Luka Modrić iz Tottenhama u Real, 30 milijuna eura.

2. Luka Modrić, iz Dinama u Tottenham, 21 milijun eura

3. Ivan Rakitić, iz Seville u Barcelonu. 20 milijuna eura

4. Mario Mandžukić, iz Bayerna u Atletico, 18 milijuna eura

5. Vedran Ćorluka, u City iz Tottenhama, 17 milijuna eura 

Pročitajte više