Najskuplji igrač prijelaznog roka slomio BiH

Foto: Hina

VEČERAS SU odigrane brojne kvalifikacijske utakmice za Euro 2016, a izdvajamo poraze BiH i Nizozemske.

Belgija pobijedila BiH kod kuće 3:1. Gosti su poveli golom Edina Džeke već u 15. minuti, ali Belgija brzo izjednačuje osam minuta poslije preko Fellainija. Novi igrač Manchester Citya, De Bruyne dovodi Belgiju u vodstvo minutu prije kraja poluvrijeme, a utakmicu riješava Hazard u 78. minuti s bijele točke i tako postavlja konačni rezultat.

 Izrael je bez problema pobijedio Andoru 4:0. Na ljestvici skupine vodi Wales sa 17 bodova, Belgija ima 14, a Izrael 12 bodova. Četvrti je Cipar s devet bodova, a BiH ima osam bodova, Andora je posljednja bez bodova.

Nizozemska je na domaćem terenu izgubila od Islanda 0:1. Domaći su u 33. minuti ostali s igračem manje kada su ostali bez India, a iako su unatoč tome cijelu utakmicu napadali Nizozemska je primila gol u 51. minuti poslije jedanaesterca kada je Sigurdsson poentirao iz jedanaesterca.

U skupini A Island je praktički osigurao plasman na EURO pobijedivši u Amsterdamu Nizozemsku 1:0. Drži prvo mjesto s 18 bodova, a Nizozemska je treća s 10 i vjerojatno će se morati boriti s Turskom za treće mjesto i dodatne kvalifikacije jer im Češka bježi šest bodova, a tri utakmice su do kraja.

Strijelac za veliki podvig Islanđana bio je Gylfi Sigurdsson iz jedanaesterca u 51. minuti. Domaćin je od 33. minute igrao s igračem manje nakon što je isključen Martins Indi. Bio je to prvi domaći poraz 'oranja' u kvalifikacijama za EP nakon 48 utakmica.


 
Češka je također sve bliža Francuskoj. Premda je Kazahstan vodio u Pragu do 74. minute, domaćin je u zadnjih 15 minuta zabio dva gola i upisao pobjedu. Gosti su poveli u 21. minuti golom Juria Logvinenka, a susret je preokrenuo dvostruki strijelac Milan Škoda (74, 86).
 
Turska je kiksala odigravši 1:1 protiv Latvije. Domaćin je poveo u 77. minuti golom Selcuka Inana, a Latvija je izjednačila u sudačkoj nadoknadi, a strijelac je bio Valerijs Sabala.
 
 Na ljestvici vodi Island sa 18 bodova, Češka ima 16, a Nizozemska 10 bodova. Slijede Turska (9), Latvija (4) i Kazahstan (1).

Korak do EP-a je i Wales koji je na gostovanju pobijedio Cipar 1:0. Pogodak odluke zabio je  Gareth Bale u 82. minuti.       
 
 
 

 

Standings provided by

Pročitajte više