Najslavniji hrvatski Olimpijac: Ivanu Baliću stanica londonskog metroa!

UMJETNICI Alex Trickett i David Brooks predstavili su interesantan dizajn mape londonskog metroa uoči Olimpijskih igara koje će se u glavnom gradu Velike Britanije održati u srpnju ove godine.

Za vrijeme ovoljetnih Igara čak 361 stanica londonske podzemne željeznice bit će preimenovana, a stanice će nositi imena olimpijskih velikana poput Iana Thorpea, Carla Lewisa, Nadie Comaneci i drugih. Svoje mjesto među odabranima pronašli su i Michael Jordan, Muhammad Ali, Jesse Owens, ali i rukometaši Magnus Wislander te Andrej Lavrov.

Velika čast dopala je i jednog hrvatskog sportaša, a radi se o jednom od najboljih rukometaša u posljednjih dvadesetak godina Ivanu Baliću. Stanica Ivana Balića nalazi se odmah do one Camille Andersen, a dio je pruge koja vozi na relaciji Michael Phelps - Ron Clark.


Sportaši su podijeljeni po linijama. Centralna linija metroa pripala je plivačima, tenisači i košarkaši su na crnim prugama koje prolaze okomito kroz grad, dok su boksačima i hrvačima pripale primjerice linije na jugoistočnom dijelu grada.

Možda najveću čast dobila su dva Amerikanca, Michael Phelps te slavni boksač Cassius Clay čija će imena okupirati dvije Stratford stanice, mjesta gdje će se iskrcavati putnici na putu za velebno zdanje Olimpijskog stadiona.

Pročitajte više