Najveća Cedevitina pobjeda: "Ako su dobili prvake Europe, mogu dobiti bilo koga"

Foto: KK Cedevita

"OVO je možda i najveća pobjeda u povijesti Cedevite," kazao je Jasmin Repeša nakon što je Cedevita senzacionalno u Tel Avivu pobijedila aktualnog prvaka Europe Maccabi Elektru 83:73.

> Šok u Tel Avivu: Cedevita srušila prvaka Europe za prvu pobjedu u Euroligi

> Pogledajte tugu u svlačionici Maccabija nakon Cedevitine lekcije


Cedevita je u prva tri kola upisala tri poraza, a potom u Tel Avivu priredila senzaciju. Momčad Jasmina Repeše je od prve do posljednje minute odigrala sjajno, a Zagrepčani su uništili Maccabi sa čak 14 trica. Na pitanje tko je junak večerašnje pobjede Repeša je bio jasan: "Svi, cijela ekipa."

"Ako su dobili prvaka Europe, mogu dobiti bilo koga"

Repeši ovo nije prva pobjeda u Nokia Areni: "Ovdje sam gubio s 44 razlike, ali i dobivao s različitim protivnicima, Fortitudom, Romom, Malagom, a sada i s Cedevitom. Privilegija je igrati u jednoj takvoj atmosferi", dodao je.
 

 
"Rekao sam igračima prije nego smo stigli ovdje, da mogu igrati protiv bilo koje ekipe u Europi, samo trebaju vjerovati da mogu pobijediti. Ovo je važna pobjeda za naš i budućnost, samopouzdanje mojih igrača. Ako su dobili prvaka Europe, mogu dobiti bilo koga", dodao je Repeša.

Ukić: Nismo im dali da se vrate

"Odigrali smo stvarno najbolju utakmicu sezone. Poklopilo nam se par stvari i dobar šuterski dan. Oni kad su vidjeli da ne mogu povesti uvukla im se nervoza u igru i na kraju je to rezultiralo našom pobjedom. Svaki put kad bi oni došli blizu mi bi napravili neku seriju i ponovno vratili prednost. Nismo im dali da se vrate u utakmicu i to bi bilo to," kazao je Roko Ukić, najbolji Cedevitin igrač sa 17 poena.


Nemanja Gordić je sa 16 poena slijedio Ukića. "Pobjeda je najvažnija. Srušili smo prvaka Europe, to je za nas velika stvar. Držali smo se plana igre, igrali agresivno, čvrsto u obrani, svi igrači su si pomagali na parketu. Napravili smo odličan posao. Jedna smo od najmlađih momčadi u Euroligi, tako da ova pobjeda na ovom mjestu protiv Maccabija za nas puno znači", rekao je Gordić.

Zakucavanje Nemanje Gordića za 15:8 Euroliga je izabrala za potez večeri.
 

 
Fran Pilepić je dodao 14 koševa i nakon susreta rekao: "I prije utakmice smo pričali da ćemo imati našu šansu. Gledali smo puno njihovih videa, pripremili smo stvarno dobar skauting i vidjelo se da u njihovoj igri ima dosta rupa i propusta. Pogotovo u obrambenom dijelu. Mislim da smo sve te propuste kaznili. Obrana je zaista funkcionirala perfektno".


Pročitajte više