Nakon glasanja nema kajanja: Lewandowski glasao za Ronalda, a sad se pravda Nijemcima

Foto: Guliver Image/Getty Images

KAPETAN poljske reprezentacije i prva napadačka opcija Bayerna, Robert Lewandowski u izboru za najboljeg nogometaša godine maksimalan broj glasova dao je Cristianu Ronaldu, pretpostavivši ga klupskim suigračima Manuelu Neueru i Bastianu Schweinsteigeru.
 
Ipak, nakon što je u ponedjeljak na svečanoj dodjeli nagrada u Zurichu Portugalac osvojio još jednu Zlatnu loptu, Lewa je zažalio što mu je dao svoj glas te se javno pokajao:
 
"Priznajem, pogriješio sam, trebao sam Manuelu dati maksimalan broj bodova u glasanju za Zlatnu loptu. Naravno, da mogu vratiti vrijeme glasao bih za njega, zaslužio je to, ali glasački listić ispunio sam još u kolovozu. Kasnije nisam mogao promijeniti glas'' rekao je Lewandowski za njemački Welt.
 
Neuer je na kraju ispao treći u ukupnom poretku s 15,72 posto glasova, samo 0,04 posto manje od Messija, dok je s 37, 66 posto Zlatnu loptu odnio Ronaldo.
 
"Žao mi je Manua, iznenadilo me što nije bio ni drugi, a i zaostatak je bio prevelik po mom mišljenju. Manuel je fantastičan golman i sjajan čovjek " , zaključio je poljski kapetan.
 

Pročitajte više