Nakon krvave uvertire: Napoli osvojio talijanski Kup!

Foto: Guliver Images/Getty Images

NAPOLI je osvojio talijanski Kup! U finalu odigranom na Olimpijskom stadionu u Rimu, igrači Rafe Beniteza slavili su s 3:1 te su osvojili sveukupno peti naslov pobjednika Kupa, a drugi u posljednje tri sezone.

> Kaos na ulicama Rima: Policajac dobio metak u prsa, navijač Napolija ranjen i u kritičnom stanju!

Krvava uvertira u finale talijanskog Kupa

Utakmica je kasnila 45 minuta zbog kaosa koji je nastao na ulicama Rima nekoliko sati uoči finalnog dvoboja, a u kojem je prema posljednjim informacijama stradalo šest osoba. Među njima najteže su stradali policajac koji je ranjen u metkom u prsa te 43-godišnji navijač Napolija koji je u kritičnom stanju.

Što se tiče samog dvoboja, Napoli je furiozno otvorio finale. Fiorentina se nije ni zagrijala, a Napoli je do 17. minute vodio 2:0. U 11. minuti Insigne je doveo Napoli u vodstvo, a isti je igrač u 17. minuti povisio na 2:0.

Benitez osvojio 11. trofej u trenerskoj karijeri

S dva brza pogotka Napoli je samo naljutio igrače Fiorentine, koji su sve više počeli prijetiti Reini. U 28. minuti Josip Iličić fantastično je petom proigrao Vargasa, koji je smanjio na 2:1. Rezultat se nije mijenjao sve do druge minute sudačke nadoknade, a u međuvremenu Napoli je ostao bez Inlera koji je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. Ipak, Napoli se uspio obraniti s desetoricom igrača, a čak su preko Mertensa povisili na 3:1 na samom kraju susreta.
Josip Radošević nije konkurirao za utakmicu, kao niti Ante Rebić kod Fiorentine.

I za kraj spomenimo da je Benitezu ovo 11. osvojeni trofej u trenerskoj karijeri.

Pročitajte više