Nakon sudske, Čilić dobio i prvu bitku na terenu!

Foto: Getty images 

MARIN ČILIĆ nakon četiri mjeseca suspenzije zbog pozitivnih dopinških nalaza tenisu se vratio pobjedom. Na turniru Masters serije u Parizu u 1. kolu svladao je nizozemskog kvalifikanta Igora Sijslinga 5:7, 6:1 i 6:4 za sat i 41 minutu igre. 

Čilić je posljednji dvoboj odigrao 24. lipnja kada je u 1. kolu Wimbledona svladao Cipranina Marcosa Baghdatisa, a nakon toga je zbog navodne ozljede koljena predao dvoboj 2. kola Francuzu Kennyju De Schepperu.

Kasnije se ispostavilo da je Čilić predao dvoboj zbog toga što je u njegovom dopinškom nalazu od 1. svibnja iz Muenchena pronađen nedopušteni sastojak. Međunarodni teniski savez (ITF) Čilića je kaznio s devet mjeseci zabrane nastupa, ali je nakon Čilićeve žalbe u petak Arbitražni sud za sport (CAS) tu kaznu smanjio na četiri mjeseca.

Duga pauza Čiliću sigurno nije pomogla u rješavanju boljki: pa je u prvom setu imao 11 neprisiljenih pogrešaka, a kada je u 11 gemu izgubio svoj servis Sijsling je lako 7:5 za 34 minute igre dobio prvi set.

U drugom setu Marin se potpuno priviknuo na podlogu i u drugom i šestom gemu oduzima set protivniku i dobiva set sa uvjerljivih 6:1. U trećem, odlučujućem setu, svaki je igrač držao svoj servis do sedmog gema kojeg Čilić dobiva na servis protivnika a nakon toga dobiva svoj servis gem i treći set sa 6:4. Bio je to drugi meč Čilića i Sijsling, koji je trenutačno 70. igrač na ATP ljestvici, a dosada su se susreli u Memphisu ove godine, kada je Čilić dobio u tie-breaku trećeg seta.

Protivnik Čilića u drugom kolu Bercyja bit će četvrti nositelj Argentinac Juan Martin Del Potro.

Tsonga: Čini mi se da svi lažu 

Potrudio se Čilić da njegov nastup u Parizu ne ostane samo na pričama o dopingu, o čemu je danas je konferenciji govorio i prvi francuski reket Jo-Wilfried Tsonga.

"Više nikome ne vjerujem. Ne možemo vjerovati ni institucijama koje bi trebale brinuti o povjerenju u sport. Ne znam što bih mislio o Čilićevom slučaju, jer nemam pojma što je prava istina. Imam osjećaj da svi lažu", rekao je Tsonga.

Nakon suspenzije ITF-a Čilić se žalio Sportskom arbitražnom sudu i dobio spor. Suspenzija mu je smanjena s devet na četiri mjeseca. ITF se u međuvremenu također žalio CAS-u i to na vlastitu odluku, traži suspenziju hrvatskog tenisača u trajanju od čak dvije godine. Nakon pravne, Marin je dobio i prvu tenisku bitku nakon povratka na teren. 

Pročitajte više