Nakon suza, smijeh: Rakitić stigao u Barcelonu

Foto: Twitter/Barcelona

IVAN RAKITIĆ stigao je u Barcelonu u ponedjeljak poslijepodne, nakon što se u Sevilli istog jutra oprostio od kluba i navijača i čijim je bojama postao kapetan i legenda s osvojenim europskim trofejom.

Barca nestrpljivo čeka, Rakitić na oproštaju od Seville poručio: Ovo nije zbogom!

Još dok je s hrvatskom reprezentacijom boravio u Brazilu na Svjetskom prvenstvu, Rakitić je potpisao ugovor s katalonskim klubom koji je za njega Sevilli platio oko 20 milijuna eura.

Rakitića je po slijetanju i ispred Barceloninog stadiona čekalo na desetke novinara i fotoreportera koji su došli snimiti novu Barcinu hrvatsku zvijezdu. Podsjetimo, u lipnju je iz Dinama stigao i Alen Halilović.

Nakon kratkog fotografiranja ispred stadiona, Rakitić je obišao prostorije kluba, a u utorak će biti i službeno predstavljen.

Po dolasku na Camp Nou Rakitić je za Barcinu televiziju rekao:

"Želim nastaviti razvijati se kao igrač i davati sve od sebe. U Sevilli sam imao sjajnu godinu, želim da sljedeća bude još bolja!"

"Jedva čekam da počnem s treninzima u novom klubu, da upoznam ljude i suigrače. Ovo je momčad koja želi pobijediti u svakoj utakmici i za to se moramo dobro pripremiti".

U 9 sati ujutro po lokalnom vremenu pojavit će se na liječničkom pregledu, a u 11:15 potpisat će ugovor na pet godina. Točno u podne bit će predstavljen navijačima na stadionu, a održat će i pressicu u izravnom prijenosu na Barca TV.

 


Barcelona sad ima četvoricu Hrvata u svojim redovima, dvojicu u nogometnoj, a dvojicu u košarkaškoj ekipi.

Ranije su dres "Blaugrane" nosili i Robert Prosinečki te Goran Vučević.

Pročitajte više