"Namještaljka" u prvom planu: "60 posto Španjolaca ne želi dogovor s Hrvatskom"

JOŠ otkako je Howard Webb odsvirao kraj utakmice, a Gianluigi Buffon koju minutu kasnije potencirao to pitanje, bilo je jasno da će u vremenu preostalom do utakmice Hrvatske i Španjolske najviše pričati o mogućem dogovoru naše reprezentacije i Furije.

Podsjećamo, ukoliko utakmica završi 2:2, Španjolska ide dalje kao pobjednik skupine, a Hrvatska osvaja drugo mjesto bez obzira s koliko golova razlike Italija nakanta Irsku (presuđuje gol-razlika u krugu triju reprezentacija koje bi imale po pet bodova, a Španjolska i Hrvatska bi imale po 3:3, a Italija 2:2 i izvisila bi zbog manjeg broja postignutih pogodaka).

"Kladionice nemaju povjerenja u Furiju. Ili možda vjeruju u namještanje?"

U sklopu nabrijavanja za utakmicu internetsko izdanje Marce ponudilo anketu u kojoj se 60 posto čitatelja izjasnilo protiv namještanja rezultata. Ispitanici smatraju da bi Španjolska na taj način narušila reputaciju koju ima kao aktualni svjetski i europski prvak. Uvjereni su u veću kvalitetu Del Bosqueove momčadi u odnosu na Bilićevu i radije bi se kockali i riskirali da Španjolska izgubi i ispadne nego da namjesti utakmicu.

"Ovaj rezultat u velikoj mjeri odražava kolika je razina povjerenja španjolskog naroda u reprezentaciju. Međutim, kladionice očito ne osjećaju isto, možda vjeruju u eventualni dogovor pa neriješen rezultat plaćaju sve manje", pita se Marca, koja donosi i razgovor s Demetrijem Albertinijem.

Albertini: Vjerujem u integritet i poštenje svih igrača


Veznjak koji je za Azzurre odigrao 79 utakmica danas je dopredsjednik Talijanskog nogometnog saveza (FIGC) siguran je da se neće ponoviti 2004., kada su Danska i Švedska u identičnoj situaciji poput sadašnje odigrale 2:2 i poslale Italiju kući:




"Nemam niti najmanje sumnje u španjolski nogomet, kao niti u hrvatski, ali prve puno bolje poznajem jer sam tamo i igrao neko vrijeme. Vjerujem u intergritet i poštenje svih igrača. Španjolci će kao i uvijek željeti dokazati da su najbolji na svijetu", rekao je Albertini koji je po jednu sezonu odradio u Atletico Madridu i Barceloni, koja mu je bila posljednji klub u karijeri.

"Za Italiju je najvažnije da razmišlja kako pobijediti Irsku"

"Premda sam dobar prijatelj s nekim španjolskim reprezentativcima, nemam ih namjeru zvati niti im bilo što govoriti jer za tako nešto nema potrebe. Španjolska je najbolja, šampionska momčad koja ne zna kalkulirati i ići na remi. Nakon svih godina i mog iskustva igranja u Španjolskoj ne vjerujem da će pokušati igrati na rezultat. Znam da svi govore o takvom ishodu, ali želio bih podsjetiti da mi prvenstveno moramo razmišljati kako pobijediti Irsku. To je za Italiju najvažnije", ocijenio je Albertini, uz indikativan dodatak Prandellijevim izabranicima:

"Poslije naših prezentacija protiv Španjolske i Hrvatske svi predviđaju da ćemo dobiti Irce, ali nemojte misliti da će oni biti bez motiva. Siguran sam da nastup na Euru ne žele završiti s tri poraza", kazao je Albertini.

Pročitajte više