Napoli demolirao Wolfsburg, Perišić asistirao, Vida i Badelj bez pobjednika

Foto: Index, Hina

ZAVRŠENE su prve utakmice četvrtfinala Europa lige! Najuzbudljiviji susret večeri odigran je u Wolfsburgu gdje je Napoli razbio domaćina sa 4:1. Branitelj naslova Sevilla preokretom je svladala Zenit sa 2:1, Fiorentina je u sudačkoj nadoknadi izbjegla poraz u Kijevu, a Club Brugge i Dnipro nisu zabijali. 

Zanimljivo je da je u početnim sastavima dva talijanska kluba, Fiorentine i Napolija, zaigrao jedan jedini Talijan, Maggio u dresu napuljske momčadi.

Napoli se iz njemačke vraća s neočekivano uvjerljivom pobjedom koja će uzvrat pretvoriti u čistu formalnost. Hecking je na klupi ostavio Ivana Perišića, a prednost dao Schurrleu, no tek je pred kraj utakmice uvidio svoju pogrešku. U redovima Napolija nije bilo Ivana Strinića koji nema pravo nastupa jer je ove sezone u Europskoj ligi igrao za Dnjipro.

Wolsburg je dočekao Napoli kao favorit, no umjesto pobjede doživio je najteži domaći europski poraz u povijesti kluba. Napoli je odigrao sjajno i "Vukovi" su mogli i teže stradati.

U 15. minuti Higuain je doveo goste u vodstvo, a u 23. je asistirao Hamšiku za 0:2. U 64. je slovački napadač zabio svoj drugi gol za 0:3, a deset minuta kasnije svoje mjesto je prepustio Gabbiadiniju koji je samo dvije minute po ulasku u igru zabio za nedostižnih 0:4. Ivan Perišić ušao je s klupe u 64. minuti, a njegovom zaslugom Wolfsburg je došao do utješnog pogotka i kakve-takve nade u čudo u uzvratu. Hrvatski veznjak je s centra istrčao sve do gola Napolija po lijevoj strani i gurnuo pred gol gdje je Bendtner lako pogodio iz blizine za konačnih 1:4.

Fiorentina bez Talijana jedva izvukla remi u Kijevu

U Kijevu je hrvatski okršaj završio bez pobjednika. Milan Badelj od prve do posljednje minute diktirao je igru u veznom redu Fiorentine koja je pogotkom aduta s klupe Babacara u 92. minuti izvukla remi 1:1.

Domaćin je poveo golom Jeremaina Lensa u 36. minuti udarcem s ruba kaznenog prostora koji se odbio od braniča Tomovića i prevarila vratara gostiju. Fiorentina je bila bolja i stvorila brojne prilike koje su njeni napadači promašivali. Badelj je u prvom dijelu uputio dva opasna udarca s ruba šesnaesterca, ali lopta je otišla preko gola.

Domagoj Vida je započeo utakmicu na domaćoj klupi, no ušao je u igru u 24. minuti umjesto ozlijeđenog Antunesa. "Viole" su počele susret bez ijednog Talijana u ekipi, a tek posljednjih sedam minuta igrao je Alberto Aquilani. 

Sevilli preokretom slomila Zenit

Aktualni pobjednik Europske lige Sevilla je na svom Sanchez Pizjuanu porazila Zenit 2:1, ali tek nakon što je gubila na poluvremenu.

Rusi su doputovali bez petorice važnih igrača, Hulk, Danny, Smolnikov i Crsicito nisu imali pravo nastupa zbog suspenzije, dok je Fajzulin otpao zbog ozljede. I takav,  oslabljeni Zenit je u 29. minuti stigao do vodstva golom Aleksandra Rjazanceva. Njegov prvi udarac je obranio Rico, ali iz odbijanca je Rus pogodio mrežu za 1:0.

Sevilla je u 73. minuti uspjela izjednačiti golom Bacce, a u 88. minuti Denis Suarez je donio Andalužanima pobjedu. Bila su to i jedina dva šuta domaćih u okvir gola iako su dominirali veći dio utakmice i zaprijetili petnaestak puta.

Club Brugge i Dnjipro su odigrali bez pogodaka čime je belgijski sastav i dalje ostao bez poraza u Europskoj ligi ove sezone. U 15 susreta Brugge je ostvario 11 pobjeda i četiri remija.

Nikola Kalinić je igrao za goste od prve minute kao istureni napadač, a iz igre je izašao u 78. minuti. U prvom dijelu Ukrajinci su bili opasniji, a Kalinić je tri puta ubacivao pred gol gdje nije imao tko završiti akciju. U 45. je hrvatski napadač nakon kornera glavom pucao malo iznad grede.

Uzvratni susreti su 23. travnja.

 

Pročitajte više