Napolitano primio Azzure: "Bravo Italija, bravo Prandelli"

TALIJANSKA reprezentacija vratila se iz Kijeva u Rim nakon što se jučer nije uspjela popeti na vrh Europe. Izgubiti 4:0 u finalu poprilično je poražavajuće, no tako nije mislila manja skupina navijača koja je dočekala Azzure. Izbornik Cesare Prandelli za glavnog krivca označio je ozljede i umor.

"Bilo bi sjajno da smo osvojili prvenstvo, ali nismo bili spremni. Moramo ovako nastaviti jer ne smijemo raditi dva koraka naprijed pa tri nazad", kaže Prandelli koji se nada da će Andrea Pirlo igrati i na Svjetskom prvenstvu 2014.

Nakon dolaska u Italiju, Azzure je primio predsjednik Giorgio Napolitano koji je dobio prigodne poklone. Talijanski predsjednik je otkrio da mu se nije sviđalo dok se Prandelli razmišljao hoće li ostati na klupi Italije.

"Bravo Prandelli. Napravili ste veliki posao, ali još je puno toga pred vama. Još ćemo se susretati. Nikad nisam igrao nogomet, ali vidim strast koja vas vodi", kaže predsjednik Italije.

"Nakon svake utakmice igrači su pitali je li zvao predsjednik. Hvala na pismu koje ste poslali i koje nas je motiviralo", uzvratio je Prandelli.

"Predsjedniče, ponosan sam što sam kapetan ove momčadi", rekao je Gianluigi Buffon.

Pročitajte više