Navijači Arsenala: "Dosadni Chelsea", Mourinho: Dosadno je čekati naslov 10 godina

Foto: Screenshot You Tube

U LONDONSKOM derbiju na Emiratesu pred više od 60 tisuća navijača Arsenal i Chelsea odigrali su razočaravajućih 0:0.
 
Do kraja sezone Premiershipa su još četiri kola. Chelsea na vrhu Premiershipa ima 77 bodova, Manchester City i Arsenal imaju po deset bodova manje, a Manchester United 65 bodova na četvrtom mjestu. Chelsea ima i utakmicu manje, dakle još pet utakmica u kojima mora sakupiti šest bodova za potvrdu prvog mjesta.
 
Mourinho je nastavio fantastičan niz protiv Arsenea Wengera. Otkako je 2004. prvi put stigao na Stamford Bridge Portugalac i Francuz su 13 puta bili na suprotnim stranama, Mourinho je ostvario sedam pobjeda i šest neodlučenih ishoda. Još je zanimljiviji podatak kako je Mourinho u 40 ligaških ogleda protiv Arsenala, Manchester Uniteda, Manchester Cityja i Liverpoola izgubio samo tri puta.
 
Kako je poznata ''ljubav'' između Portugalca i Francuza na klupama londonskih velikana, Mourinhu ni nakon ove utakmice vrag nije dao mora i morao je ispaliti nekoliko otrovnih strelica prema stručnom stožeru ''Topnika''.
 

Naime, čim je čuo da su iz suprotnog tabora poručili da Portugalac nije taktički genij već čovjek čija je igra neopisivo dosadna te da je nogomet koji forsira Portugalac zapravo njegova antipropaganda, Special One je u svom stilu odgovorio:
 
''Wenger kaže da mi igramo dosadno. U redu, no neka pogleda ljestvicu za početak. Mislim da je dosadno čekati naslov deset godina. Žao mi je navijača Arsenala. Podržavaju klub, iz godine u godinu se nečem nadaju i samo čekaju te čekaju. To je dosadno.''
 
Navijači Arsenala su skandirali tijekom utakmice: ''Boring, boring Chelsea'', što je zapravo parafraza skandiranja ''Topnicima'' čiji je nogomet prije sredine devedesetih desetljećima bio toliko negledljiv da su se i vlastiti navijači zbornim pjevanjem: ''Boring, boring Arsenal'', zapravo sprdali na vlastiti račun, što je u kultnoj ''Nogometnoj groznici'' priznao i najpoznatiji navijač ''Topnika, pisac Nick Hornby.
 
''Uvjeren sam da navijači Arsenala to nisu pjevali nama. Ako želite pobijediti, kako je moguće da iz igre vadite napadača Oliviera Girouda. Siguran sam da su navijači Arsenala željeli u igri i Girouda i Walcotta'', rekao je Mou te je za kraj dodao:
 
''A čujte, ako je taj dosadni Chelsea tako dosadan, neka mi netko objasni kako je moguće da samo City ima više zabijenih golova od nas, a da imamo i najbolju gol razliku  ligi.''
 

Pročitajte više