Navijači nisu dočekali svoje heroje - Bilić: Nije mi do ničega

HRVATSKA nogometna reprezentacija sletjela je večeras u Zagreb nakon što usprkos sjajnoj igri u skupini nije uspjela izboriti četvrtfinale Europskog prvenstva u Ukrajini i Poljskoj. Slaven Bilić i igrači nisu stigli u dobrom raspoloženju koje je među njima vladalo proteklih tjedana.

Nakon što su se međusobno izljubili i pozdravili igrači su projurili pored tristotinjak navijača, većinom maloljetnih, koji su u sparnu noć stigli na Pleso čestitati svojim "prvacima" na hrabroj igri protiv bivših i aktualnih svjetskih prvaka. Spuštenih glava, kao da su doživjeli sudbinu Nizozemske, a ne ispadanje minimalnim porazom od možda najbolje momčadi u povijesti, prošli su pored navijača ignorirajući skandiranje njihova imena. Tek su rijetki poput Mandžukića mahnuli...

Jednako tako prolazili su pored novinara, ali razumljivo, nakon "torture" posljednjih mjesec dana. Žrtvovao se kapetan Darijo Srna.

Bilić: Igrali smo tako da smo morali proći dalje

Izbornik je izašao posljednji, nerado je ponovo stao pred novinare, ali onda se raspričao i priznao da mu "više nije do ničega".

"Bila je teška grupa, ali igrali smo jako dobro sve tri utakmice. Nismo prošli dalje i takav je rezultat. Mi smo igrali takav nogomet da smo morali proći dalje", rekao je Bilić.

"I dalje stojim iza toga da smo mogli osvojiti Euro. Razmontirali smo Irce, nosili smo se s Talijanima, protiv prvaka smo kontrolirali utakmicu... Zato mi je još više žao", dodao je.

"Nemam puno vremena za odmor. Već u ponedjeljak letim za Moskvu. Jedva čekam novi izazov, veliki klub, super grad, s istim ljudima, fenomenalno. Priznajem da sam sad prazan i umoran, i nije mi do ničega", priča izbornik koji je ipak popustio pred očajničkim pozivima i izgrlio se s navijačima.

Kranjčar: Atmosfere više nema

Niko Kranjčar upao je u novinarsku zasjedu pored autobusa.

"Atmosfere nema više. Svatko ide svojim putem, okupljamo se opet u kolovozu svjesni svojih kvaliteta i znanja, moramo se već sad okrenut novim kvaifikacijama i pokušati izboriti svjetsko prvenstvo", rekao je Kranjčar i dodao:

"Dali smo sve od sebe. Konkurencija je bila jaka, Irce smo dobili, a druge dvije smo igrali al pari".

Niko se sprema za novu stranicu u karijeri, u kijevskom Dinamu: "Jedva čekam, fali mi nogomet", dodao je Niko otkrivši da će do kraja navijati za Španjolce.

Tisuće navijača čekalo reprezentaciju na Trgu, ali nitko nije došao

Iako se reprezentacija očekivala na zagrebačkom glavnom trgu, gdje ih je čekalo tisuće navijača, Bilić i igrači bili su preumorni, neraspoloženi i odlučili su otići kućama.

"Očito se radi o nečem spontanom, to sam demantirao jer nije bilo u programu aktivnosti", javio je Davor Gavran, glasnogovornik HNS-a.

"Oni zbog kojih se nogomet igra" tako su razočarani otišli kućama. Sada možda i razočaraniji nego nakon ispadanja s Eura.

Pročitajte više