Nema "kafe und kolač": Zeman igračima Rome uveo novi režim prehrane

NOVI režim prehrane zavladao je od srijede u Romi! Novi trener rimske, Čeh Zdenek Zeman, zabranio je igračima u idućih deset dana piti kavu i jesti kolače.

Od svojih nogometaša 65-godišnji trener traži striktno pridržavanje novog plana prehrane. Cilj mu je da njegovi nogometaši u organizam unose manje ugljikohidrata i pogotovo bjelančevina životinjskog podrijetla.

Zeman je poznat kao kontroverzni trener opsjednut fizičkom pripremom svojih momčadi, a već prvog dana je igračima dao do znanja što će od njih tražiti: podvrgnuo ih je seriji testova s naglaskom na brzinskim i eksplozivnim reakcijama, na čemu će bazirati svoj tradicionalni 4-3-3 sustav igre.

Također je svojim nogometašima skratio godišnji odmor, uveo im u pripremni proces dodatni odlazak na visinske pripreme, koje će početkom sljedećeg mjeseca odraditi u austrijskim Alpama. U četvrtak su Giallorossi otišli sjeverno od Rima, u gradić Riscone, na prvu fazu bazičnih priprema.

Romu je Zeman preuzeo ovog ljeta drugi put u karijeri. Vodio je prvu momčad prije 13 godina. Stigao je iz Pescare, koju je spartanskim načinom vođenja uveo u prvu ligu osvojivši prošle sezone naslov prvaka Serije B.

Od sutra bi mu se na raspolaganje mogao staviti američki veznjak Michael Bradley koji je prošle sezone bio Chievu. U četvrtak je reprezentativac SAD-a stigao u Rim na liječnički pregled.

Pročitajte više