Neuništivi Atletico preživio Camp Nou i postao prvak Španjolske nakon 18 godina!

Foto: Hina, Soccerway

ATLETICO je novi prvak Španjolske! Na Camp Nou je odigrao 1:1 protiv Barcelone, dovoljno za prvi naslov nakon 18 godina!

> Simeone: Nemoguće je opisati ovaj osjećaj

> Ovako su Simeone i Atletico proslavili prekid dominacije Reala i Barcelone

> Martino izgubio titulu i otkrio: Odlazim iz Barcelone!

Momčad Diega Simeonea je u Barcelonu stigla s tri boda prednosti ispred Messija i društva i za titulu su trebali ostati neporaženi pred skoro 100 tisuća navijača.

Loše je počelo za Atletico jer je u prvih 25 minuta ostao bez dvojice nogometaša, možda i najbitnijih. Najprije je u suzama igru napustio Diego Costa, a zatim je zbog ozljede izašao i Arda Turan.

Kao da to nije bilo dovoljno za Atletico, pa su primili i rijetko viđen pogodak. Alexis Sanchez je fenomenalno tukao s desne strane iskosa i pogodio rašlje gostujućeg gola u 34. minuti. Tada je Barcelona bila prvak i trebala je samo sačuvati vodstvo protiv uzdrmanog suparnika, suparnika kojem je prijetilo da sezonu iz snova završi bez ijednog trofeja.

Atletico do titule iz prekida

I kada domaća momčad nije uspjela povećati prednost, Atletico se na poluvremenu oporavio i u nastavak ušao furiozno. Već u 46. minuti je David Villa pogodio vratnicu, a u sljedećem napadu je Pique spriječio izjednačenje.

Znalo se da će Simeone titulu tražiti iz kontranapada i prekida, ali nitko nije mogao zaustaviti Diega Godina da izjednači nakon što je nebeski skočio i sjajno glavom pucao nakon ubačaja iz kuta.

Taj gol dao je krila Atleticu i pravo je čudo kako je Barcelona uspjela zadržati neriješen rezultat u sljedećih deset minuta. Dvadesetak minuta prije kraja utakmice Tata Martino je naredio ofenzivu, a Deigo Simeone se opredijelio za bunker. Na kraju se radovao Simeone jer je njegov bunker izdržao, najviše zahvaljujući vrataru Courtoisu koji je zaustavio sve pokušaje igrača Barcelone.

Atleticu slijedi gradski derbi za europski tron

Atletico je svojim desetim prvenstvenim naslovom prekinuo devetogodišnju dominaciju Barcelone i Reala u Primeri.

No, ovo nije kraj sezone iz snova za Simeoneovu momčad. Poslastica je finale Lige prvaka u kojem će 24. svibnja igrati protiv gradskog rivala Reala, kluba kojeg su ostavili tri boda iza sebe u borbi za naslov španjolskog prvaka.

Simeone i njegovi izabranici nas uče da za trofeje nisu potrebne zvijezde i milijarde eura, već da je nekad dovoljno samo srce i vjera u sebe.

 

Zbog vas smo i na Facebooku. Pratite nas!

 

Pročitajte više