Nevena Spahiju zovu da ugasi požar u Vitoriji!

DUŠKO IVANOVIĆ zbog serije loših rezultata na klupi Caje Laboral dobio je otkaz. Jedna od stanica na kojoj se Ivanović nije dobro proveo bila je i Zagreb, gdje su poraženi u Euroligi od Cedevite.

Božo Maljković pomogao je svom učeniku da spakira kofere. Sve je počelo porazom od Efesa, a nastavilo se prosipanjem bodova kod Cedevite i protiv Olympiacosa.

U nedjelju je Caja na svom parketu pala i protiv Blue Sensa, i Ivanović više nije imao šanse. Caja je posljednje plasirana ekipa u skupini Eurolige. Kao novo rješenje za klupu spominje se i Svetislav Pešić, no s obzirom da u španjolskoj ligi vrijedi pravilo o "ekskluzivnosti", morao bi podnijeti ostavku na mjesto izbornika Njemačke, ili sklopiti neki polovičan "deal" poput Jasmina Repeše. Nama je svakako zanimljivija vijest da je u kombinacijama za povratak u Vitoriju i bivši hrvatski izbornik Neven Spahija.

Šibenski stručnjak na tržištu je od odlaska iz Fenerbahčea, gdje je proveo dvije sezone. Caji Laboral u sezoni 2007/08 uzeo je španjolsko prvenstvo i Superkup.

Baskijski mediji ipak navode da je Pešić najveća želja predsjednika kluba Joseana Querejete, dok dnevnik El Correo piše da je predsjednik u međuvremenu kontaktirao Spahiju. "Još uvijek dvoji, smatrajući da bivši hrvatski izbornik u svom prvom mandatu nije uspio nametnuti disciplinu u svlačionici", piše španjolski list.

Ističu se primjeri Amerikanaca Willa McDonalda i Jamesa Singletona.

Pročitajte više