Nezaslužena pobjeda Cedevite? Pogledajte sporni trenutak zbog kojeg je poludio trener Igokee

Foto: Screenshot YouTube

MANJE od 48 sati nakon što su u utakmici s Milanom u petak osigurali prolazak u Top 16 Eurolige, košarkaši Cedevite su gostovali u Laktašima ostvarivši važnu pobjedu protiv Igokee 91:86 u borbi za vrh ljestvice i što bolju poziciju uoči produžetka. Bila je to sedma uzastopna pobjeda momčadi Veljka Mršića i ukupno 11. ove sezone, dok Igokea ima skor 5-9.

 Cedevita je stigla do pobjede nakon dramatičnog dvoboja u kojem su domaćini imali šut za pobjedu u regularnom dijelu, no Dušan Katnić je promašio. Cedevita je produžetak otvorila serijom 9-0 i potom mirno privela susret kraju. Hrvatskog prvaka do pobjede su predvodili Miro Bilan sa 24 koša i 11 skokova, Jacob Pullen sa 17 i James White sa 13 koševa, dok su u domaćim redovima najefikasniji bili Ivan Radenović sa 23 i Miloš Komatina sa 20 koševa.
 
Ipak, iza ove utakmice ostali su repovi. Naime, pri rezultatu 71:71, 40 sekundi prije kraja Cedevitin Amerikanac White je pogodio iz kuta. Suci su dosudili da je to bila trica, no trener Igokee Željko Lukajić je na takvu odluku pobjesnio tvrdeći da je igrač Cedevite nagazio na liniju i da je to bio šut za dva poena.
 
Premda se iz usporene snimke čini da je Lukajić bio u pravu, suci svoju odluku nisu mijenjali. Domaći su u samoj završnici uspjeli izboriti produžetak košem Ćapina, no tamo je zagrebačka momčad ipak imala više snage i koncentracije.
 
 

Pročitajte više