Nezaustavljivi Čupić: Tukli smo mi, tukli su oni

Foto: Hina, Index

MIRKO ALILOVIĆ možda nije upisao preko 20 obrana, ali zato je s dvije prave slomio uporne Tunižane i utišao preko dvije tisuće njihovih navijača. Bilo je to pri rezultatu 22:25 i 22:26 kada je skinuo zaredom dva zicera. Štrlek je njegove obrane pretvorio u golove, a posao je finiširao Marko Kopljar.

> Kopljar otkrio: Imamo još rezerve, ne treba sve karte otkriti na početku

> Alilović i krila slomili nezgodni Tunis (28:25)

> Goluža nakon Tunisa: Sve ide prema planu


"Igrali smo bolje nego jučer. Mučili smo se jer je Tunis dosta zeznuta ekipa, ali priveli smo utakmicu mirno kraju. Vidjelo se da smo dosta bolji, ali oni su momčad koja se ne predaje", rekao je Alilović.

Valter Matošević nije na klupi s igračima, ali vreba s tribine i samo popisuje greške. Tako je sugerirao Aliloviću da napada loptu u trenutku kada Tunižani probiju Duvnjakovu stranu u obrani, što im je dosta prolazilo u prvom dijelu. Alilović je poslušao savjet te se u nekoliko situacija raširio pred protivnikom koji ga je jedino mogao pogoditi u nogu ili ruku.

"Imamo četiri boda, idemo dalje"

Ivan Čupić ponovno je bio najbolji strijelac. Nakon 11 golova protiv Austrije, Čupić je zabio osam komada Tunisu te je trenutačno drugi najbolji strijelac na turniru.

"Otkako sam u reprezentaciji mi nikada Tunis nismo nadigrali, deklasirali. Tukli smo mi, tukli su oni, ali naša kvaliteta je došla do izražaja. Zadnjih 15 minuta smo se odvojili, poveli sa četiri gola i nekako dogurali do kraja", rekao je Čupić.

"Onaj rezultat Makedonije i Tunisa (Makedonci pobijedili sa osam razlike) pogledali smo utakmicu, ali to nije bilo realno. Ovo je realno, ovo je Tunis. Kako bilo, imamo četiri boda iz dvije utakmice, dan odmora i to je to. Idemo se spremiti za Iran", za kraj će Duvnjak.

Hrvatska nastavlja turnir u ponedjeljak protiv Irana, a utakmica je na rasporedu u 17 sati po hrvatskom vremenu.

 

Pratite nas i na Facebooku

 
 

Pročitajte više