"Nigdje više mržnje nismo doživjeli nego u Rijeci"

Foto: Hajduk.hr

PREDSJEDNIK Hajduka Marin Brbić i trener splitskog kluba Igor Tudor prokomentirali su nemile scene na Kantridi.

> Jovanović objavio rat huliganima: Za vas imamo mjesto u zatvoru, a ne na stadionu!

> Tko je kriv za jezive scene s Kantride: Policija sa psima upala među navijače s djecom!

> Epilog navijačkog divljanja u Rijeci: Jedan policajac teže ozlijeđen!

> Maloča pogođen kovanicom u čelo, Nižić dobio bocom u glavu: Policija spašavala igrače i vodstvo Hajduka

Brbić: Treba smiriti strasti!

"Treba smiriti strasti, ovo ne vodi nigdje. Svi zajedno moramo smanjiti tenzije, a ne ih dodatno raspaljivati. Morao sam ostati sat i pol nakon utakmice na stadionu jer nam nitko nije mogao garantirati sigurnost sa st-tablicama. Vozio sam iza autobusa s prvom momčadi", prenosi njegovu izjavu službena stranica Hajduka.

"Ne pravdam ja ni ono što ne valja s naše strane, bacanje baklji na ljude je za svaku osudu, ali nitko ne opisuje svoje, već uvijek pokušava krivnju prebaciti na drugoga. Znate, nakon utakmice mi prilaze s jedne televizije i pitaju me kako komentiram što su navijači Torcide prvi počeli bacati baklje. Ne, nisu oni prvi počeli, nego Armada na drugoj strani, odgovorio sam. I s te strane se dosta proizvoljno izvlače zaključci, kao da se nije vidjelo odakle su prvo baklje poletjele na teren."

"Osuđujem postupke svih onih koji svojim ponašanjem na stadionu ugrožavaju druge ljude, pa tako i postupke pojedinaca iz redova naših navijača. Bakljama nije mjesto na nogometnim terenima. Postavlja se i pitanje kako to da se toliko pirotehnike unese na stadion. Nemam opravdanja za bacanje baklji na druge, ali možda se moglo djelovati preventivno, da protivnički navijači ne budu toliko blizu jedni drugima. Treba ih odvojiti, u Splitu nikako ne mogu bacati baklje jedni na druge."

"Toliku mržnju i bijes na stadionima nikada nisam vidio! Od prve minute utakmice, to što se događalo nama je nevjerojatno. Ne znam čime smo opravdali tu ljutnju i mržnju Riječana. Bitno je da se smire strasti", rekao je  Pavasović Visković.

Pročitajte više